Plug - osnovna tema

Интеркомерц Шамац имају од Вогела машине.Види преко њих. Ал ако купујеш за белоруса погледај Нову Механику из Козарске Дубице.
Ma nesto mi se cini da su dosta slabo odradjeni. Piso sam ja njih za podsticaj ali jos nisam odlucio.

Ma nesto mi se cini da su dosta slabo odradjeni. Piso sam ja njih za podsticaj ali jos nisam odlucio.
Све су само не слабо одрађени,до сада ниједан није пукао нити се искривио. Само узми са претплужњацима обавезно и гас.

Све су само не слабо одрађени,до сада ниједан није пукао нити се искривио. Само узми са претплужњацима обавезно и гас.
Kupio sam danas jaguara u ful opremi. Sutra poslednji dan za predaju papira a nema se sta polovno ni uzeti da valja.

Vidim da si domacin 1 po 1 a ja trazim sjetvospremac, jes da za moj traktor od 60 konja mozda bolje 2,2 do 2,5 al nije teska zemlja pa bih rizikovao i 2,9. Nego reci mi kolkoe to para, jel skuplje od 500 ojri i to?

Bolje idi na manji spremač. To je moje iskustvo sa Rakovicom 65 i spremačima 2,90 i 2,20. Može ona da vuče 2,90 ali samo u prvoj brzini. Sa manjim spremačem može u drugom spremanju, malo pliće, drugom da vuče pa je finiš mnogo lepši.

Mrvičasta struktura kod mene ostaje i kod veće brzine jer su mi rotori žičani (IMT FOP spremači, 2,90 sa duplim rotorima i 2,20 sa jednostrukim rotorom). Ja nikad nisam uspeo sa tim spremačima da dobijem praškastu strukturu, čak ni kad sam rusom brže vukao spremač. Dok npr. vidim da Consumovi spremači prave (u istoj kombinaciji - rus 820 i Consum 3m) praškastu strukturu, ali oni imaju rotore od flaha.

E sad zašto mislim da IMT spremači rade lepši finiš ako se ide brže: zato što kad ide sporije ostaju brazdice od motika, ne velike ali se ipak vide, a kad se ide brže onda se te brazdice poravnaju pa ostaje ravnije. Znači brzina mi daje ravnije ali i dalje ostaje mrvičasto, a ne pravi praškasto nikad jer su rotori sa žicama. Zbog toga sam rekao da bih pre uzeo manji spremač da 60 ks može brže da ga vuče.

Treba mi za 757...

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока
Kad smo vec kod ovog pluga i predpluznika, od kog proizvodjaca preporucujete predpluznike za dvobraz
ni 757? Posto samo reci hvale cujem za njih, da je drugi plug kad se montiraju, jesu skupi, ali vuce me da ih uzmem ove godine...i da, je listina da je teze traktoru za rad sa njima?

Sta mislite ,dal ce deflektori da rade posao
bc06329f863f3af46597ff51409f7058.jpg
90282305773a23af6d071786d497307e.jpg

Послато са SM-A325F помоћу Тапатока

Mozda da ih malo vise zakrivis da lakse propustaju zemlju.. Ovako mi deluje da su skoro pa u normalnom polozaju u odnosu na pravac kretanja zemlje.. Najbolje da probas pa ces videti.. Je l' ovo 755 nk ?

EDIT: sad se setih da si pisao kad si kupio da nisi siguran koji je pa sam prelistao malo u nazad stranice 👍

Mozda da ih malo vise zakrivis da lakse propustaju zemlju.. Ovako mi deluje da su skoro pa u normalnom polozaju u odnosu na pravac kretanja zemlje.. Najbolje da probas pa ces videti.. Je l' ovo 755 nk ?

EDIT: sad se setih da si pisao kad si kupio da nisi siguran koji je pa sam prelistao malo u nazad stranice
Osovina diska je pod uglom i moze se okretati u nosacu ,tako da stelovanje ugla nece biti problem

Послато са SM-A325F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh