Plug - osnovna tema

Onda su moj 539 i plug baš mlađani. Od mene mlađi 27 godina i kod mene je 37 godina. Neko bi rekao da imam 64 godine, a na slici izgledam kao sa 54.;)

Pitao sam ovde jednom za kombinaciju 539+ 756 ali vidim da su mišljenja podeljena, neki kažu da je to za njega ipak preteško, a neki se kunu da ga lagano vuče...

Zavisi od zemljišta i dubine oranja. Nije isto pesak ili teška zemlja, a takođe ni 22-24 cm ili 30cm dubine oranja. To moraš sam proceniti ili isprobati...
Ali generalno sa 756 imaš manju kosu vuču pa je bolje iskorištenje vuče traktora. E sad, da li to može da nadomesti širi zahvat to ti niko neće reći jer ne poznaje tvoju zemlju i ne zna tvoje oranje.

Zemlja osrednja, a obično orem 27-28 cm dubine sa onim dvobraznim voćarskim na smicanje, mislim da je zahvat 50 cm.

Pitao sam ovde jednom za kombinaciju 539+ 756 ali vidim da su mišljenja podeljena, neki kažu da je to za njega ipak preteško, a neki se kunu da ga lagano vuče...
Ja tako orem već 15 godina, mnogo zavisi od zemljišta, pa onda i od nagiba. Uglavnom, skoro svuda je oranje 3. sporom, dosta veća potrošnja goriva i vremena nego sa jačim traktorima.
Imam jednu njivu gde neće u zemlju dublje od 10-15 cm, valjda je do zemlje, žuta smonica, ilovača... U peskovitim zemljištima prvom kao od šale 25-30 cm.
Ima dosta i do podešavanja, u početku nisam umeo da ga naštelujem, ni zahvat, ni dubinu, sad sam već to dobro savladao.
Samo kad se zagledam u komšinicu, hoće da ode preduboko.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Да ли може појашњење око мерења дубине? Шта ту има да се искомпликује?

Nazad
Vrh