Plug - osnovna tema

Drvari ga koriste, isto sve samo 1m smanjen na 80cm

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Čuo sam da u javnim kućama koriste te neke specijalne. Vjerovatno su otud i preuzeti jer služe u istu svrhu.
Da j.bu narod.

zar se ne pomera na kolenastoj, zato i kazem da je zavarena rucka za kolenastu da ne zii tj da nisu odvojene, pomeraju se zajedno, tkao mi deluje

Jeste, ručka i kolenasta idu zajedno, ali ručka se užljebljuje u one žljebove koji su fiksirani za ram (za podešavanje zabrazda i odbrazda). Zbog toga ručka mora stojati uz ram, tj. ne može da se odmakne od njega a da ostane užljeblena u određeni prorez, pa ako je kolenasta zavarena za ručku onda i kolenasta ne može da se šeta levo desno tj. ne može da se podešava zahvat brve brazde...

Jeste, ručka i kolenasta idu zajedno, ali ručka se užljebljuje u one žljebove koji su fiksirani za ram (za podešavanje zabrazda i odbrazda). Zbog toga ručka mora stojati uz ram, tj. ne može da se odmakne od njega a da ostane užljeblena u određeni prorez, pa ako je kolenasta zavarena za ručku onda i kolenasta ne može da se šeta levo desno tj. ne može da se podešava zahvat brve brazde...
da da na to sam i mislio, samo si ti strucnije objasnio, tacno :D poenta je da moze da se vozi i ore tako, to sam hteo reci, e sad kako to je vec za diskusiju

Ako plug kupcu po svemu drugom odgovara i koristit će ga na određenom traktoru, treba samo provjeriti odgovara li zavaren položaj za unutarnji razmak kotača na tom traktoru.

Jedna priča od pre 12 godina,mlad neiskusan kupujem setvospremač,nađem jedan dobar ali bez rotora.Ubdi me trgovac da je to mačiji kašalj,da je ekstra cena.Pitam par drugara kažu mani rotore napravi se lako ,tamo vamo i ajde kupim ja.
Pravio rotore i imao patnju nom stop.Nikad nisam imao spremač ko normalan svet.I danas stoji tako nakaradan ,bačen novac.
Od tada kupujem iskljičivo novo,ako nisam u mogućnosti tražim polovno dok ne nađem ono što mi odgovara.
A kupovina na brzinu,da premostim ili srediću ja,nikad više.

Da li hudik pravi i nosace ?

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

gledao sam pre par dana za vogelov trobrazni ravnjak da uzmem predpluznjake i nosace. Ladno je 200 evra komplet po brazdi! 600 evra ukupno. nekako puno

Da li je neko upoznat ko je zastupnik za vogel noot plugove u Republici Srpskoj?
Интеркомерц Шамац имају од Вогела машине.Види преко њих. Ал ако купујеш за белоруса погледај Нову Механику из Козарске Дубице.

Nazad
Vrh