Plug - osnovna tema

Još nešto .
Gde kačite topling na traktoru ,sredina ili ....? Brzina reagovanja i osetljivost hidraulike zavisi i od toga .Točlićem se igrajte dok orete pa ćete videti koji položaj je najbolji .U lakšim zemljama ,možda nije bitno ali kada je teška zemlja .....

Taj točkić služi da se smanje trzaji prilikom reagovanja plivajućeg položaja a ako se radi u plivajućem to je regulacija silom i godilo bi da ima točak na plugu.

Ako je hidraulika ispravna .ore rus kao IMT ,Ne baš kao IMT ali lepo ore i bez točka.

Moje mišljenje je da je IMT-ov hidraulik superiorniji u odnosu na rusov kad se poredi oranje preko regulisanja snagom.

Najbolji test za poređenje je oranje friško razbacanog stajnjaka, onako starinski, ručno, kad vilama zagrabiš veće komade, a ne ovo moderno kad prikolica razbaca usitnjeno do slamčice. E kad se ore njiva prekrivena takvim stajnjakom, onda bolji hidraulik ima onaj traktor gde manje puta poljubite prednje staklo kabine...

Da li neko moze da slika taj ventil ispod kabine i kako mu se prilazi? meni nije jasno gde se to nalazi....je l mu se prilazi spolja ispod stepenica negde? Mislim, zanima me u kom mi je polozaju, posto sam ovde prvi put i cuo za njega :(

100 duzina i 80 visina. Nosaci glava su nesto od cega ljudi beze kod njega.
Mada 2 ozbiljna domacina koji du imali sve Kverneland su presli na Kuhn.

Zaoravao sam netarupiranu kukuruzovinu sa Kvernelandom 80 visine i razmakom 100 cm bez gušenja i ikakvih problema.
Ne znam ja sta si ti zaoravao u bns na spit je zagusio u malo vecoj strnjici a sigurno nije mana veci razmak,na otkos od kukuruza gde je veca masa kasnijh fao grupa sigurno taj kvenerland gusi mora da se ceka da zalepi kisa masu ...

Brate pa zna se kada se ore i zaorava kukuruzovina.O događajima i prezentacijama na spit i sličnim manifestacijama zaista ne bih trošio tastaturu.

Ako bas budemo morali birati FAO grupu prema plugu koji imamo, ili birati plug prema FAO grupi, e onda smo nagrajsali. Svasta se moze cuti.:ROFLMAO:

Evo, tu je gust sklop, 80 tisuca na hektar, dobra godina je bila pa ima mase, odmah iza kombajna se ore, visina 80, razmak 100, i mali pretpluznjaci.
A oralo se isto tako i s manjim plugovima.

Zna se kada se radi ali neko ima mozda i drugih obaveza ili radi vise pa je primoran na oranje ranije a zato ne kupiti vec plug ako vec ima izbora ne kupuje ga svaki dan ...

Ako bas budemo morali birati FAO grupu prema plugu koji imamo, ili birati plug prema FAO grupi, e onda smo nagrajsali. Svasta se moze cuti.:ROFLMAO:

Evo, tu je gust sklop, 80 tisuca na hektar, dobra godina je bila pa ima mase, odmah iza kombajna se ore, visina 80, razmak 100, i mali pretpluznjaci.
A oralo se isto tako i s manjim plugovima.
Pa lepo si rekao da se svasta moze cuti, a oralo se tako i sa manjim plugovima kada ste palili zetvene ostatke jel da, a vidim imas kvenerlanda pa ne das na njega,ja sam izbacio plug i bas me briga koji je samo dajem savet da ima veci razmak od glave do glave i to je to ...

Nazad
Vrh