Plug - osnovna tema

Od 1998 do 2020-te nijedan var nije trebao na našem M-u, niti će trebati. Al jbg kad nisu interesantni za kupovinu. Zašto? Ne znam niti će mi ikad biti jasno.
Radiće i ovaj radnju, nije da neće.... Samo mislim da si doneo ishitrenu odluku. Ali svako može da radi sa svojim parama šta hoće. Čestitke Aki!

pfff ako ne bude valjao prodace se ...ili cu kupiti i tanjiracu pa ce se prvo proci sa tanjiracom...nije ishitrena odluka ,vogela sam hteo jos od kako sam kupio rusa ,nekako mi oni idu u tandemu XD
Sto se tice imta , 756 im je izvanredan plug samo mali razmak izmedju table, 757 ima dobre dimenzije ali ne ore tako sjajno kao 756. Da su napravili 757 sa tablama od 756 bilo bi pun pogodak.

Не знам за висину овог плуга али делује ми да је сличан по габаритима имт-у 756*3 кога сам имао и никад нисам могао ко свет кукурзовину да заорем.Ако је којим случајем овај плуг већих габарита по питању висине и размака између глава повлачим што сам написао.

Razmak glava je kao 757 a visina je 68 što je 4cm niže od 757. Ako mu baš tih 4cm bude falilo onda do tujca.

Do sad sam uglavnom orao na 30-35 dubine.. Sada sa tri glave nema šanse da rus ide tako duboko. Tako da će na 27-28cm greda biti taman na istoj visini kao dok sam orao sa 757, Trebalo bi da radi posao.
Elem imam i 756 i verovali ili ne visina mu je 70 jedino što je razmak između glave manji.

Sa tim L 950 sam poorao stotine lanaca kukuruzista...svakojakog-radjeno adapterom bez tarupa,sa beracem,kao i sa roto seckom usitnjeno...da hoce na grublje ponekad da zagusi-hoce...ali nakon godina oranja sa leopardom...rdjavom....razumete sta hocu reci.

Kad skineš točak i crtala pa ide i sa 756 jedino što kad nakupi onda izbaci gomilu lišća na jedno mesto.. Tako da računam da će i ovaj bez nekih većih problema da radi.. Ako jednom dvaput zagusi na parceli to nije strasno

L950 najviše guši između točka i zadnje glave. Ili se pomeri točak ili se ore bez njega.
Zadnjih godina prema bez točka, nije zagušio niti jednom.

Ja sam ove godine kupio L 950 dvobrazni obrtac, orano je sve u Februaru i nije bilo problema, znaci kisnulo je, suvo nisam orao tako da za to ne mogu nista da kazem. Zna praviti problem na prvom prohodu, zna nabiti izmedju predpluznjaka i daske..

Ima li neko preporuku za trobrazdni obrtač nov, neki od ovih niskobudžetnijih?
Gledali smo ove firmirane ali cene su otišle u nebesa.
Ima li neko iskustva sa Unlu ili Alpler plugovima?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Niskobudzetni plugovi su pre svega teski, kome je traktor na granici sa snagom ili tezinom bolje da bjezi od toga
Komsija uzeo poljski Akpil za Zetor proximu 100, jedan tocak traktora stalno u zraku kad se okrece koliko je to cudo tesko
Bolje polovan top brend nego nov niskobudzetni

Niskobudzetni plugovi su pre svega teski, kome je traktor na granici sa snagom ili tezinom bolje da bjezi od toga
Komsija uzeo poljski Akpil za Zetor proximu 100, jedan tocak traktora stalno u zraku kad se okrece koliko je to cudo tesko
Bolje polovan top brend nego nov niskobudzetni
taj Akpil ne bih preporučio ni neprijatelju haha

Nazad
Vrh