Plug - osnovna tema

Ja orem sa 756 koi sam i proširio i produžio tako da mu je zahvat 2x35 a razmak između plužnih glava 110 cm, i prezadovoljan sam nemam potrebu za drugim.

Uvek se lako navići na bolje.Imam i 756 VK i 610.14 a radio sam i sa Lemkenom i Rabe.
Naravno da ću uvek pre uzeti obrtač ali trenutno nemam traktor za njega pošto hoću plug 3 glave.Da dajem za polovan obrtač s 2 glave po sadašnjim cenama ne pada mi na pamet.Tako da će ići taj 610.14 dokle god ne budem ostario traktor od 110-140ks.

E kad se setim kad sam orao sa 755 i sa 756, pa kupim 757, pa nikako da se naviknem, veliki mi plug, pa mi neobicno. Pre dve godine kupim lemkena 3 glave obrtač. Zimus komšija me pitao da mu uzorem baštu, sa dajcom i lemkenom ne mogu da pridjem bašti, pa uzmem manji traktor i 757. Joj kako mi bilo neobično kad gledam pozadi, sve mi nekako malo. A poorao sam sa njime xxx hektara... Nisam ga prodao i neću. Pre neku godinu sam mu stavio nove daske. Ima pretplužnjake, sve komplet. Neka ga.

Komšo, sa kojim traktorom oreš 756? Čujem neke priče kako sa fergom može i kao da je skoro lakše sa njim nego sa onim manjim 755.

Kazu da ga je i vukao, lupio sam da je 533 mozda je i 539 ali valjda ima motor od 558... ne znam sta mu je ostalo od 533/539 ali definitivno su i poluge menjane, nisam ni razmisljao o tome iskreno jer mi je bila suluda i pomisao da se 757 kaci na fergu pa makar imao motor i od tamica 75..

Ja orem sa Fergusonom i 756. Ide dobro kad su dobri uslovi, na ravnom i kad nije klizavo.
Kad je malo uzbrdo, mora treća spora na 1400-1600 obrtaja, blokirač, više pređe u mestu nego u hodu. Potrošnja velika, traktor pod punim opterećenjem, ja pod još većim.
Dođe komša na njivu pored sa nekim John Deer-om i trobraznim plugom i ore jedno 6 puta brže od mene.
Vučem ono što imam sa onim što imam. Plug je dobar, ali treba jači traktor.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Pise lijepo da mu ide kad su dobri uslovi
Patnja je kad nisu dobri uslovi
Tako kod mene neki pokupovali trobrazne obrtace i oru sa traktorima od 70-80 KS ali samo u idealnim uslovima, zimsko oranje se uglavnom otperi, jer ajd docekaj da bude suvo po zimi, zato ja i po manjem snijegu radim sa 2x16 i 70KS

Послато са SM-A145P помоћу Тапатока

Da...zavisi od uslova,u idealnim ferga vuce 756 bez problema,milina je orati-da je ravno,nije klizavo i da se `prosipa` zemlja.

@North ARMY
Ovaj imam i lepo ore u većini slučajeva. 755 ima problema sa prevrtanjem zemlje i slaganjem brazdi, bar ono što sam video (moguće da ljudi ne podese nešto kako treba). Treba jači traktor, Ferguson je preslab za moja brda i smonicu. U situaciji kad i veliki slabo šta zarade od ovoga, možeš misliti koliko se meni isplate ulaganja.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh