To podešavaš na licu mesta kada kreneš da oreš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Takvo je i moje mišljenje, ali ima jedna situacija koju još dan danas ne mogu shvatit. Kolega je dogovorio 20 ha usluga oranja, tabla jedna i išlo nas je troje. Došli tamo kad ono kukuruz ovršen Zmajem bez tarupa. Oni dvoje sa 4 brazde Pottinger 45 vario i Vogel 1050 Vario, lagana zemlja raširili do kraja, ja sa običnim 1050 3 brazde na 16 cola. Reko vi nekako, a kako ću ja?! Na kraju se njima štopalo pa u najmanju ruku 50% više, uglavnom na prvoj brazdi, a evo iskreno ne znam kako...Ako guši, guši na jednoj ili na deset brazdi, potpuno svejedno. Nego druga stvar je u pitanju. Često vidim kako ljudi kače velike plugove za premale traktore, pa vuče tri brazde ili 4 brazde na 12" ili 14", umjesto da vuče dvije ili tri brazde na punom zahvatu.
E zato ti se čini da više brazdi jače guši, jer se smanjuje propusna moć.
Ja 98% podesim kod kuće, 2% (finese) na njivi. Naravno ako je sve ispravno.To podešavaš na licu mesta kada kreneš da oreš.