Plug - osnovna tema

da sam na tvom mestu tri brazde ne bi ni gledao,uredan dve brazde obrtac sa pretpluznjacima 2x14 - 2x16 i ices brze 8-8.5km/h i ima samo dajc da pevusi.
Slažem se, na 14 coli 2 brazde može uzorati put a sa 16 coli je njemu prava mjera za njivu i da pjeva 8.5 km/h i prva brza.

Barbula gde može da se kupi ta kocka?
Savosi i Rasheed91 jel treba kocka da bude samo probušena ili trba da ima i navoj u njoj? Pošto vidim kod mene a i na ovoj slici što ste stavili da šraf prolazi skroz. Kako sam pročitao da je Dukej said napisao da zavijanjem-otpuštanjem se kocka pomera i pošto je jedna strana konusna onda ona steže kolenasto vratilo. Ako je kocka dimenzija kako je Rasheed napisao i probušena skroz onda šraf koji prolazi samo je steže, ali kako se ponaša kolenasto i kako se onda ono šteluje?
Rasheed91 dakle tebi takva kocka sa tim dimenzijama nije pomogla?
Dukej i savosi su napisali kakav je princip te kocke,po knjizi i po logici mora da bude kraca na jednoj strani i da ima navoj da bi zategla osovinu,znaci deluje kao klin pri zavijanju strafa u nju a ne kroz nju samo da prodje straf kao na slici koju sam izbacio jer tako nema nikakvu funkciju,samo landara osovina i nema nikakav efekat. Mala privreda o tome ne razmislja nego samo napravi kocku,proda ti i slikaj se,misleci da je to to ali je inzenjer to smislio sa razlogom.proveri da li nije pojedeno oko osovine i oko donje uzengije koja drzi rucicu za podesavanje. Izmeri sublerom koliko tu imas mesta tj za kakvu velicinu kocke,neka ti neki strugar napravi jednakostranicnu kocku i ureze rupu za straf koji ce zatezati a drugu stranu kocke svedi brusalicom koliko treba na formu klina

Pre dva dana zakačen plug za Dajca pa sam išao da ga naštelujem jer je bio kačen za starog JD ranije. Nije baš idealno za oranje, još je mokro malo al ide, nije loše...

https://postimg.cc/ykR4W5cR]
IMG-20221013-183116.jpg
[/URL][/url]

Hvala na čestitkama, cijena je 2348 e i trebalo bi biti subvencije. Diže ga dajc dovoljno oko 50 cm od zemlje. Prodao sam ovakav ali manji 12 coli a ovaj je 14 coli.

Miladine vidim da imaš dobar traktor. Zar nisi mogao da za te pare kupiš dvobrazni prevrtač (polovni)? Pa lakše bi s njim radio jer namaš slog i razor u njivi, već sve lepo složeno. Ali OK tako si odlučio i sad samo neka te dobro služi. Pa da uskoro ovaj zaradi jedan dobar nov prevrtač.

Када сам ономад предложио 757, није се то односило на нов-новцијат плуг, већ неки исправан, да послужи док се не искристалишу жеље и преференције, ал' ето, може да се каже "А шта сам ти ја говорио...?". :)

Nazad
Vrh