Plug - osnovna tema

Ta kocka ima jednu stranicu na konus, da kako stežeš šraf on navlači kocku na osovinu i steže je (znači da u kocki treba da je navoj). Ja sam kod mene navarivao donju stranu i onda polako tocilom doterivao na pravu meru. Al' po meni je bolji onaj drugi sistem (sa cupantom).
Vlasnik pluga je kupio ovu kocku na vasaru u palanci sa samo razbusenom rupom i jednakim stranicama,kod mene je isto kao i kod tebe sa cupantom ali cu ja menjati na kocku.Kad je razlokano udje i ravna kocka bez obrade i lepo stegne

Naravno da se ona pomera i ne drži kada je rupa u njoj razbušena,na slici koju si postavio ovaj šraf ima ulogu samo da drži kocku da ne ispadne i tako ne može da stegne kolenastu osovinu.

Da,nova kocka uopste nije stegla,odneta je kod strugara na obradu tj na urezivanje mada sam gledao i merio nece ni to pomoci,previse je razlokan drzac osovine i sama osovina unutra kad sam demontirao mozda ce morati i veca kocka da se napravi i obradi

Barbula gde može da se kupi ta kocka?
Savosi i Rasheed91 jel treba kocka da bude samo probušena ili trba da ima i navoj u njoj? Pošto vidim kod mene a i na ovoj slici što ste stavili da šraf prolazi skroz. Kako sam pročitao da je Dukej said napisao da zavijanjem-otpuštanjem se kocka pomera i pošto je jedna strana konusna onda ona steže kolenasto vratilo. Ako je kocka dimenzija kako je Rasheed napisao i probušena skroz onda šraf koji prolazi samo je steže, ali kako se ponaša kolenasto i kako se onda ono šteluje?
Rasheed91 dakle tebi takva kocka sa tim dimenzijama nije pomogla?

@MIRBAN Logično je da u kocki mora biti navoj ,valjalo bi da je neki sitniji korak ,a u tom U profilu su samo probušene rupe i služe kao vođice kocke.

Barbula gde može da se kupi ta kocka?
Savosi i Rasheed91 jel treba kocka da bude samo probušena ili trba da ima i navoj u njoj? Pošto vidim kod mene a i na ovoj slici što ste stavili da šraf prolazi skroz. Kako sam pročitao da je Dukej said napisao da zavijanjem-otpuštanjem se kocka pomera i pošto je jedna strana konusna onda ona steže kolenasto vratilo. Ako je kocka dimenzija kako je Rasheed napisao i probušena skroz onda šraf koji prolazi samo je steže, ali kako se ponaša kolenasto i kako se onda ono šteluje?
Rasheed91 dakle tebi takva kocka sa tim dimenzijama nije pomogla?
Sutra, prekosutra u S. Palanku

Ehhh Barbula kad bih još mogao da ne budem na poslu a da budem u S.Palanci. Ma kad bih samo imao dimenzije mogao bih i sam da je napravim od nečega i da znam da li ima samo rupu ili ima navoj unutra. Mada to mogu da proverim i na staroj kocki.

Ehhh Barbula kad bih još mogao da ne budem na poslu a da budem u S.Palanci. Ma kad bih samo imao dimenzije mogao bih i sam da je napravim od nečega i da znam da li ima samo rupu ili ima navoj unutra. Mada to mogu da proverim i na staroj kocki.
Mozda ide neko iz sela pa neka ti kupi

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh