Plug - osnovna tema

Nebi bilo loše 😁. Sad sam kontaktirao Mađare za njihov plug Helti Pluto 2 FV obrtni. Ima samo crtalo i dubinski točak, nema opcije predplužnjaka, a nezna dali uz plug idu deflektori i produžeci daske. Cijena za mojih 30 % je 2700 e. Produžili su konkurs do 04 novembra, izgleda da će svi dobiti mehanizaciju izgleda da je manja potražnja nego ponuda.

Barbula kod mene je kocka i ima šraf kroz njega. Da li se to može kupiti? Mislim samo na tu kocku. Ili dimenzije pa da se napravi.

Nisam ja toliko voljan za predplužnjake i da ih ima najvjerovatnije ih nebi ni uzeo. Ja sam sa vogelovim deflektorima odlično zaoravao a nema zagušivanja.

Imam max desetak dana za razmišljanje a vuče me činjenica gdje ima obrtni nov plug za 2700 e koji košta predpostavljam min 6000 e.

Sad sam u Srbiji od prodavca Helti Pluto dobio informaciju da nema ni crtalo za njega. Razočarenje, zar se plug može napraviti bez crtala 🤢

Tako je to, kud god krenem razočarenje, još su ostale dvije opcije, Vulkan Fop Bečej 757.2 koji mogu sutra kupiti i Unlu podesivi ravnjak koji moram čekati ko zna koliko.

Evo ga i večeras ćorak. Taman riješio da kupim Vulkan Bečej, imaju jedan u Bijeljini izložen, kad ono nije carinjen i nije dostupan odmah. Izgleda da ću morati da ohladim 😡

Ta kocka ima jednu stranicu na konus, da kako stežeš šraf on navlači kocku na osovinu i steže je (znači da u kocki treba da je navoj). Ja sam kod mene navarivao donju stranu i onda polako tocilom doterivao na pravu meru. Al' po meni je bolji onaj drugi sistem (sa cupantom).

Imam max desetak dana za razmišljanje a vuče me činjenica gdje ima obrtni nov plug za 2700 e koji košta predpostavljam min 6000 e.
Evo ti sa podesavanjem zahvata
998ce168096b508fee4f905d9335b653.jpg

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Nazad
Vrh