Plug - osnovna tema

Poslaću sliku Jaguara da vidite plazove, ja nemogu to kupiti iako sam imao volju, za mene je to neispravno jer bi imao problem sa zaparanjem u zemlju. Vulkan ispravno leži i nije to loš plug samo me malo muči što je fiksni.

Kad vidim nepravilnosti nemogu da to progutam. Evo jedne situacije koja se desila u mom selu. Čovijek je kupio nov Same 100 ks i plug Vn farmer l 950, to je bilo negdje zadnja nova generacija vn farmer pluga. Ja sam cuo neke price kako njegov Same slabo vuče plug kao nema snage. I proda on Same i kupi nov Zetor 120 ks. Međutim i dalje se traktor muči sa tim plugom. Proda on plug drugom čovijeku isto u selu i dobije obavještenje da plug ne radi dobro. Pošto cijena nije velika čovijek pristane i kupi. Sad plug vuče MF 120 ks i isto se muči u oranju. Dolazili razni stručnjaci i ustanovili su da ima neku fabričku grešku, a koja je greška to nisam saznao. Eto zato sam ja oprezan.

To je Unlu, skup dosta, 2 brazde vario oko 9000 e, bez vario vjerovatno oko 7000 e. Stigao je u Bijeljinu jedan Alpler 2 brazde obrtni 11700 km to je 6000 e. Težak za divno čudo 905 kg, ali i to je preskupo za moje malo zemlje.

Kako stoji situacija već sam krenuo sa oranjem sa tuđim plugovima a usput gledam šta kupiti. Gora je muka što svaki mjesec nova cijena.

Miladine, a šta ako taj beton nije sav ravan vać malo podignut u delu gde leži druga brazda?
Onda nam pošalji i sliku tog Vulkana da vidimo kako on leži na betonu i vidimo razliku.

Penzionerske subvencije neće uvesti nikad. Nije ova godina meni bila loša, pšenica 825 kg/ha kukuruz 750 kg/ha, sve je urađeno u fulu.

Nazad
Vrh