paorpaor
Član
Imao si veliku dobit prikazanu?U mom slučaju je vise.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imao si veliku dobit prikazanu?U mom slučaju je vise.
U mom je manje, oko 15500.U mom slučaju je vise.
Ja hocu samo da ulazim u to zbog zdravstvene knjiIce da mi bude overena, jer ne mogu da je overavam a imam gazdinstvo i 5ha na sebePio je odvojeno od zdravstvenog osiguranja
Tako da ne moras obe stavke platiti nego ono sto zelis!
Svakako da mozes i jedno i drugo ako imas volje!
Sto se Pio - a tice, to kako stvari stoje sve je do njihove volje ili znanja tog radnika koji ce ti odraditi predmet!
Nekoga su zaduzili od dana od kad su postali vlasnici neke imovine odnosno zemlje bez obzira kad su otvarali gazdinstva dok su druge zaduzili od dana otvaranja gazdinstva!
Verovatno ako nemas zemlje u posedu onda ne moze da te zaduzi pre 2015 jer ranije nisi imao gazdinstvo!
Tako da to moras da se raspitas pa da vidis kakva je situacija u Pio fondu i sta ti kazu!
Jel si ti siguran druze da mozes da placas samo pio bez zdravstvenog???Pio je odvojeno od zdravstvenog osiguranja
Tako da ne moras obe stavke platiti nego ono sto zelis!
Svakako da mozes i jedno i drugo ako imas volje!
Sto se Pio - a tice, to kako stvari stoje sve je do njihove volje ili znanja tog radnika koji ce ti odraditi predmet!
Nekoga su zaduzili od dana od kad su postali vlasnici neke imovine odnosno zemlje bez obzira kad su otvarali gazdinstva dok su druge zaduzili od dana otvaranja gazdinstva!
Verovatno ako nemas zemlje u posedu onda ne moze da te zaduzi pre 2015 jer ranije nisi imao gazdinstvo!
Tako da to moras da se raspitas pa da vidis kakva je situacija u Pio fondu i sta ti kazu!
Pozdrav!
Imam gazdinstvo otvoreno od 2015 god, nisam dosada placao pio+zdravstveno, sada ako ulazim da placam pio i zdravstveno jel mi se racuna otkad sam otvorio gazdinstvo placanje ili otkad sam usao u pio i zdravstveno?
To znaci ove godine da placam unazad svih ovih godina otkad sam otvorio gaZdinstvo?Dužiće te od dana kada si otvorio gazdinstvo, ako nisi bio osiguran po nekom drugom osnovu (zaposlen) . I samo pičiti kamatu na taj dug..... I osnovica za obračun će biti od ove godine za sve te godine u nazad što si imao gazdinstvo.
Onda ako ne zelis Pio platiti a zelis samo zdravstveno mozes se prijaviti samo na zdravstveno sto ne mora da znaci da ce te zaduziti i za Pio.Ja hocu samo da ulazim u to zbog zdravstvene knjiIce da mi bude overena, jer ne mogu da je overavam a imam gazdinstvo i 5ha na sebe![]()
Kao sto sam rekao, nista ne mora da znaci!Dužiće te od dana kada si otvorio gazdinstvo, ako nisi bio osiguran po nekom drugom osnovu (zaposlen) . I samo pičiti kamatu na taj dug..... I osnovica za obračun će biti od ove godine za sve te godine u nazad što si imao gazdinstvo.
1. Ovo sto si napisao znas sigurno ili si samo cuo?
2. Zemlje nema u posedu a gazdinstvo ima otvoreno odavno i niko ne moze da te zaduzi ni po kojoj osnovi za Pio ili zdravstveno ukoliko nemas zamlje u posedu.
Od 2016 (cini mi se) nosioc gazdinstva . Zemlja se vodila na babu penzionera. Do pre 2 god nezaposlen .Dužiće te od dana kada si otvorio gazdinstvo, ako nisi bio osiguran po nekom drugom osnovu (zaposlen) . I samo pičiti kamatu na taj dug..... I osnovica za obračun će biti od ove godine za sve te godine u nazad što si imao gazdinstvo.
Bio i raspitao se i kazu nisam bio u obavezi nista da placam niti nesto dugujem .Najbolje da odeš u poresku i tamo se raspitaš, ovde je sve nagađanje u smeru može biti ali ne mora značiti.