PIO + Zdravstveno

Ako sam imo gazdinstvo na sebi i zemlju u svom vlasnistvu a nisam bio u radnom odnosu verovatno da platim za taj period shvatio sam da to proveravaju
Zemlja na meni tek od prosle godine od kad je babo otego papke a pio placam 15 godina od ministra Sase Dragina on je uveo nemas pio nema subvencija
Pazi ima više stavki.
Supruga je vlasnik zemljišta od 2010 nekih malo jače od 0,5 ha što je zakonski dota za PIO da te ubace.
Gazdinstvo je otvorila polvinom 2018 a u pdv ušla 1.1.2020,tražili su retroaktivno da uplati samo od kad ima gazdinstvo.
Ja sam očekiva da če tražiti od 2010 ali nisu,samo od kad ima rpg.

Na meni gazdinstvo od 2008 a placam pio od 2010 ili 12 nisam imao zemlje na sebi usao da dobije subvencije a zemlju sam dobio posto gazda tek od aprila prosle godine i sve uredno placeno al jbg moraju da provere
Od 8 jula sam u pdv i od tad placam mesecno pio a knjizica mi bila osigurana do 29 oktobra zbog ranije sto sam placao redovno pa ti produze po 6 meseci unapred i sad dobio gripu kad ono knjizica prc isteklo osiguranje a placam svaki mesec koja glupost samo pare da se uzimaju a posle ce sve resimo

Do god nisi imao zemlje nisi u obavezi bio da plaćađ PIO,nema veze što si imao RPG.
Kod mene je bila situacija kako sam napisao. Od dva zla dobio sam ono manje da platim.

Праштања нема то је сигурно.Рећиће вам ви сте дужни да водите рачуна о вашим доуговањима.
После 5 година долази до застаревања пио дуга. Али за тих 5 година не смеју, ни једну опоме у да вам пошаљу једино што ће вам и те године бити обрисане за које дугујете.

Vidis to se zove sreca i
Pazi ima više stavki.
Supruga je vlasnik zemljišta od 2010 nekih malo jače od 0,5 ha što je zakonski dota za PIO da te ubace.
Gazdinstvo je otvorila polvinom 2018 a u pdv ušla 1.1.2020,tražili su retroaktivno da uplati samo od kad ima gazdinstvo.
Ja sam očekiva da če tražiti od 2010 ali nisu,samo od kad ima rpg.
Vidis, ovaj slucaj kod supruge je bilo stvar srece ili ko ce ih znati zasto su propustili da je ne zaduze od 2010 kad je postala vlasnik zemlje!
Moj slucaj 2011 je bio takav da su me zaduzili od dana kad sam postao vlasnik bez obzira sto sam gazdinstvo otvorio 2005 ili kad su vec krenula gazdinstva!

Ne znam kako tumače ali su je tako zadužili.
Po meni ,tebe su ispravno zadužili od kad si postao vlasnik.
Ali intetesantno uopšte je nisu zadužili dok nije ušla u PDV.

Kako da proverim na eupravi dug za pio?
@Brale Dug za pio ne može da se proveri on line ili ja bar ne znam kako.Mogu da vidim datum kada su me zadužili i to je to.
  1. Идете на еУправу.
  2. Са горње десне стране притиснете на "Моја еУправа" па "Пријава". На телефону то је само плави кружић и на њему неки график.
  3. Изаберете "Мобилна апликација", односно слику телефона скроз десно, и пријавите се као на еАграр.
  4. Тамо где је писало "Моја еУправа" сада пише ваше име. Притиснете на то па идете на "Моји подаци".
  5. Са леве стране, односно у менију, изаберете "Пореска управа РС".
  6. Када се отвори, изаберете "Нови захтев".
  7. Појавиће вам се табела са захтевима. За статус извештаја вама ће стајати "Поднет". Отварајте ту страницу све док се не појави статус "Успешно завршен". То може бити за пар минута или пар сати.
  8. Када је извештај завршен, скроз десно ће се појавити стрелица која гледа на доле. Притисните ту стрелицу и преузмете извештај.
У извештају сваки порез и допринос је одвојен по врсти по години. Али не пише година него пише "Позив на број". Пошто свака година има позив на број по старим решењима може да се растумачи шта је шта. Ако испред укупног дуга стоји минус (-), значи да сте у претплати. Ако сте у некој претходној години доста у претплати, можете ићи у пореску да тражите да вам прекњиже јер они неће аутоматски већ ће то да стоји ту.

Напомена: ово је само за дуговања пореској. Нпр. порез на имовину је дуг према локалној самоуправи и он се не види овде.

Može da se vidi stanje duga u lokalnoj poreskoj upravi, to nije problem pise sve lepo.
Mozes da vidis koje su ti parcele predmet oporezivanja, koliko imas registrovanih vozila na svom imenu...

То је све кад идете на ставке са леве стране где пише "Пореска управа РС". Нпр. за порез на имовину је "Локална пореска администрација". Имате и посебан портал Локалне пореске администрације где може детаљније да се види порез на имовину

Jel moze neko da odgovori ko znaa
Recimo primer:imam uplacene 10 godine preko poljoprivrede i onda sam prestao da placam naredne 6 godine ,naravno stizalo je svake godine dug za pio i zdravstveno osiguranje...(10 placene a 6 nisu)
E sadd ako se ja zaposlim negde kod privatnika u firmu i radim naredne 6 godina i u 65 imam 16 godina uplaceno,da li ja moram da uplatim onaj dug od 6 godina koji nisam placao preko poljoprivrede da bi otisao u penziju???

Možeš da platiš ili da ti odbijaju od penzije.
Znaci ne moze ono kao Kada ti negde u firmi nije poslodavac uplacivao radni staz za neke godine i da ti racunaju recimo SAMO one godine kada ti uplacivano ,recimo imas 30 god radni staz,ali samo 20 uplaceno...??
Mislim da samm cuo slucajeve da ako nisu ljudi imali svoj novac da uplate too sto im nije uplatio poslodavac da su mogli da idu u penziju ali samo da im se racunajuu godine koje su uplacene???

После 5 година долази до застаревања пио дуга. Али за тих 5 година не смеју, ни једну опоме у да вам пошаљу једино што ће вам и те године бити обрисане за које дугујете.
Јел си сигуран 100%?

Najbolje da odeš u poresku i raspitaš se šta tačno i kako ide.Može i da se dogovara oko plaćanja.
Hvala puno drug na odgovorima,ja rekoh mozda ovde neko zna,a znam svakako da cu u poreskoj ako odem da dobijem odgovore...
Jel znas mozda jos samo ovo:Jel moze da se uplate recimo sad odjednom ako nisi placao zadnje 5 godine na poljoprivredi??
Cuo sam da ne moze unapred da kupis neku godinu ako ti fali za penziju,aa da mozes uvek da uplatis 5 ili 10 ili vec koliko godina ako dugujes A FALE TI DA ODES U PENZIJU,u smislu bio prijavljen i zaduzivan preko poljoprivrede a nisi uplacivao??

Nikad se oni ne bune da uplatis ceo dug odjednom.. :ROFLMAO:
A naravno da ne mozes da "kupis" godinu ako ti fali jer onda moraju da ti isplacuju penziju a ovako jok..

Nazad
Vrh