PIO + Zdravstveno

Uzimace mu deo od penzije

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
A jel moze drug da kada uplatis recimo 15-6 god na poljoprivredu ,da se posle zaposlis negde na neko vreme recimo nekoliko meseci u neku firmu da bi te skinuli sa poljoprivrede da te dalje nezaduzuju..?

I hoce li da te vrate da te zaduzuju na poljoprivredu ONI SAMI kada prestanes da radis u firmi??

Ili ako preneseš PG na nekog drugog člana, a on nastavi da plaća, onda te više neće "tražiti".

A ako imaš zemlje na svom imenu a preneo si PG na drugog člana koji takođe ima zemlje na svom imenu? Tj. bilo je ovde reči da ako imaš zemlje (više od 0,5ha) na svom imenu, a nisi zaposlen, da te automatski duže za PIO poljoprivrednika. E sad, hipotetički, bio si nosilac gazdinstva, plaćao PIO 15 god. i onda preneseš gazdinstvo na člana a ti postaneš samo član i više ne plaćaš PIO. Je l' to nije ista situacija kao iz druge rečenice?

1. Идете на еУправу.
  2. Са горње десне стране притиснете на "Моја еУправа" па "Пријава". На телефону то је само плави кружић и на њему неки график.
  3. Изаберете "Мобилна апликација", односно слику телефона скроз десно, и пријавите се као на еАграр.
  4. Тамо где је писало "Моја еУправа" сада пише ваше име. Притиснете на то па идете на "Моји подаци".
  5. Са леве стране, односно у менију, изаберете "Пореска управа РС".
  6. Када се отвори, изаберете "Нови захтев".
  7. Појавиће вам се табела са захтевима. За статус извештаја вама ће стајати "Поднет". Отварајте ту страницу све док се не појави статус "Успешно завршен". То може бити за пар минута или пар сати.
  8. Када је извештај завршен, скроз десно ће се појавити стрелица која гледа на доле. Притисните ту стрелицу и преузмете извештај.
У извештају сваки порез и допринос је одвојен по врсти по години. Али не пише година него пише "Позив на број". Пошто свака година има позив на број по старим решењима може да се растумачи шта је шта. Ако испред укупног дуга стоји минус (-), значи да сте у претплати. Ако сте у некој претходној години доста у претплати, можете ићи у пореску да тражите да вам прекњиже јер они неће аутоматски већ ће то да стоји ту.

Напомена: ово је само за дуговања пореској. Нпр. порез на имовину је дуг према локалној самоуправи и он се не види овде.

То је све кад идете на ставке са леве стране где пише "Пореска управа РС". Нпр. за порез на имовину је "Локална пореска администрација". Имате и посебан портал Локалне пореске администрације где може детаљније да се види порез на имовину
Jel se tu vidi i pio? Meni izlazi samo da sam u pretplati za porez na prenos prava za polovna motorna vozila.

Da tu se vidi pio ali izveštaj treba sačekati ponekad i 24 sata,ja sam juče podneo zahtev i gle sad se pojavio.

Mene nikada nisu duzili za te poreze.Gazdinstvo sam prebacio na sebe dok sam bio redovan student i tada je to tako uneto. Posle faxa niti sam se prijavljivao na biro niti bilo gde,fazon zdravstvenu knjizicu nemam 15 godina jel mi i ne treba pa nista nisam cackao. 5-6 godina je to tako bilo,niti ima negde nekih zaduzenja niti mi je neko nesto slao a redovno dobijao subvencije i sve ostalo preko gazdinstva.Zadnje 4 godine uplacujem preko svoje firme,pa cu i ja videti dal ce me nekada za ovo naguziti ili nece. :)

Svaki mesec za obevznike PDVa je oko 18000 din. PIO, Zdravstveno, porez na prihod od samostalne delatnosti i osiguranje u slucaju nezaposlenosti.

Svake godine se usklađuje sa rastom prosečne plate. Ne zanima.ih što prosečna plata od preko 100 hiljada ne oslikava realnost a to je da medijalna zarada tj. najveći broj zaposlenih prima od 60-70 hiljada din. Ne zanima ih ni to što u poljoprivredi poslednjih godina ni nema nema neke zarade. Ne znam gde sve može da završi.

Sad plaćam oko 187.000 Kod prethodnog knjigovođe sam počeo sa nekih 200.000 a dogurali smo do 350.000. Kako,šta, zašto... nemam pojma al znam da su me ubijali mesečni troškovi.

Pozdrav!
Imam gazdinstvo otvoreno od 2015 god, nisam dosada placao pio+zdravstveno, sada ako ulazim da placam pio i zdravstveno jel mi se racuna otkad sam otvorio gazdinstvo placanje ili otkad sam usao u pio i zdravstveno?

Nazad
Vrh