Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Bio u subotu 05.10.2013 god u Glozanu OAZA MB , vreme lepo bilo pecao od 8 do 12 h i imao jednog sarana i jednog amura .

Ako mi neko da savet kako da postavim slike rado cu to i uciniti .

Ja cu u prekosutra u subotu opet ici ako se ne izmeni nesto. Ova 2 komada dosli na meč stap na plovak , cuk kukuruz školjka i to bliže obali .
fotografija0087.jpg
[/IMG]
fotografija0090.jpg
[/IMG]

Posto od veceras pa do sutra forum ne radi (a i da radi) na jami sam. Ako bude lose pecanje, onda u nedelju u Glozan na "MB Oazu" normalno....ako dozvoli vreme.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Krene ŠARANDŽIJA na pecanje dodje do jezera, parkira auto, vadi torbu sa štapovima, stavi na rame, klizne se o blato, padne na ledja i čuje se KVRC. Sav poplasen onako lezeci pomisli: "Joj daj bože da je kičma".:haha::ppozdrav:

funnyfishing.jpg

Poslednja izmena:
Nikog na forumu , nije valjda da nigde nista ne peca .
Dusko imali informacija sa OAZE u Gložanu, isao bih u subotu pa bi bilo lepo da imamo info da li peca saran jos uvek ili je sezoni kraj.....naravno i na cega peca .:osmeh:

Unapred hvala na informacijama ako ih imas ili ako neko drugi ima inf. neka javi .

Nikog na forumu , nije valjda da nigde nista ne peca .
Dusko imali informacija sa OAZE u Gložanu, isao bih u subotu pa bi bilo lepo da imamo info da li peca saran jos uvek ili je sezoni kraj.....naravno i na cega peca .:osmeh:

Unapred hvala na informacijama ako ih imas ili ako neko drugi ima inf. neka javi .

Dejane prosli vikend sam bio sprecen::jako_besan:: i nisam isao na pecanje. Uglavnom sada idem na Jamu i nisam vec duze bio na "Oazi", iako me vuce srce i tamo. Na moju zalost ni u iducu subotu ne mogu na pecanje (futoska kupusijada), ali u nedelju sam zorom na vodi.:ppozdrav:

Evo kako drustvo peca somove na Ebru. Mozda cu i ja jednoga dana tamo zabaciti:

IMG_0428_zpsbeae183e.jpg

IMG_0370_zpse05c7a50.jpg

IMG_0307_zps4d9a79f7.jpg

IMG_0532_zpscd2c040a.jpg

Dakle, "razvalili" su se bukvalno od kapitalnih somova, ulovili su preko 20 primeraka većih od 2 metra, od toga samo tri na kedere (i to manja), ostali su svi došli na varalice!
icon_biggrin.gif
Od tih 20 i nešto kapitalaca, 5-6 primeraka je bilo preko 70 kg a većina ostalih u rangu 50 - 70 kg. Manje nisu ni merili a ni brojali!

A kruna svega je bio som koga je Milan Panić ulovio treće noći na glavinjaru...
icon_biggrin.gif
icon_eek.gif

IMG_1052_zps22ed49ff.jpg

IMG_1128_zpsb56853c4.jpg

102 kg!!!
icon_eek.gif
icon_biggrin.gif

Evo kako drustvo peca somove na Ebru. Mozda cu i ja jednoga dana tamo zabaciti:

Javi mi kad krećeš pa da idemo zajedno :osmeh: , prije nekih deset dana sam gledao dokumentarac o somovima u Ebru, a pokazali su i kako ih je 1976 g. jedan nijemac ilegalno pustio u Ebro jer njih tamo nije bilo. Osim samog lova somova bilo je i dosta govora o tome zbog čega oni tamo rastu i nekoliko puta brže nego u njemačkoj ali i ostalim dijelovima evrope i kao zaključak su naveli da je to zbog toga što je Ebro topla rijeka te se somovi hrane cijele godine za razliku od sjevernih rijeka gdje dobar dio godine kad su niske temperature samo vegetiraju tj. miruju. Osim somova ima i kapitalnih šarana i njih love najviše baš kod ove brane koja se vidi na slikama.

Bio danas na Oazi MB.Napecao se odlicno.Izvadjeno oko 40 sarana do 5kg,2kidanja i par promasaja i otpadanja.Posle podne se namucio i moj 5-godisnji sin.Sa malom pomocu izvadio i on 6sarana.Prezadovoljni oboje

Imas li neki link za ovaj dokumentarac

nažalost nemam, gledao sam ga na fishing&hunting tv-u, htio sam ga snimiti ali mi resiver ne dozvoljava snimati programe koji se plačaju već samo "open air" (trebalo bi ga hakirati ali onda gubim garanciju). probao sam ga pronaći na pirate bayu ali ga nema.

Javi mi kad krećeš pa da idemo zajedno :osmeh: , prije nekih deset dana sam gledao dokumentarac o somovima u Ebru, a pokazali su i kako ih je 1976 g. jedan nijemac ilegalno pustio u Ebro jer njih tamo nije bilo. Osim samog lova somova bilo je i dosta govora o tome zbog čega oni tamo rastu i nekoliko puta brže nego u njemačkoj ali i ostalim dijelovima evrope i kao zaključak su naveli da je to zbog toga što je Ebro topla rijeka te se somovi hrane cijele godine za razliku od sjevernih rijeka gdje dobar dio godine kad su niske temperature samo vegetiraju tj. miruju. Osim somova ima i kapitalnih šarana i njih love najviše baš kod ove brane koja se vidi na slikama.

Joj i meni je velika želja da jedan dan odem tamo, a možda i u Italiju na reku Po jer je ipak bliže a ima isto ovakvih grdosija

I ja od sedam do devet nisam imao ni udarac,dok nisam kupio hranu i montirao hranilice.Posle sam imao i sva tri stapa izvadjena sa saranima.Bila jos trojica pecarosa pola dana,pecali tu kod gejzira,imali 5-6sarana.

Nazad
Vrh