Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Skuvao sam stari kukuruz, skuvao sam psenicu i ako me popusti noga ujutro sam na Begeckoj jami. Trebao sam danas da idem i ostanem do nedelje popodne, ali zeza me noga pa sam odustao.

Sobzirom da nisam pecaroš ali me drugari često nagovore da idem snjima, večeras sam ulovio svoj prvi trofej !!! Smuđ 4,600 kg.
dscn0346.jpg
[/IMG]
A drugar je imao manji primerak
dscn0345.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
Kameni svaka cast.Voleo bi da i ja nisam pecaros,bas kao i ti.:osmeh: Neka je sa srecom i zelim ti puno ovakvih primeraka.:ppozdrav:

Dule kako je proslo pecanje na jami ako si isao

::sramota:: Tuga i jad, par meleza i to je sve. na kukuruz nije ni pipnulo. Veruj mi da sam pecao na 6 stapova. 3 na rod podu na kukuruz i 3 fider sa hranilicama na crvica i tu je bilo par meleza. Naisao cuvar i vidi covek koliko sam zabacio stapova ali nije mi ni reci prekora rekao. Valjda je i njemu jasno da ribe u jami nema. Jako malo pecarosa ima na jami sve zbog doplatne dozvole, a ponavljam nije bilo visokog vodostaja Dunava da je napuni ribom. Bilo dobrog drustva na vikendicama pa nam vreme brzo proslo.

Dusko probaj na mladi kukuruz ovogodisnji sad je onako mlecan i razbio sam u nedelju na kanalu babuske i to sve oko 1/2 kg komadine dva zrna i dodje komadina za cas a ako samo jedno zrno tu je crvenperka ili manja babuska ili mali sarancic kojih je bilo za 2, 3 sata vise od 20 komada, nedaju mira (ja jesam sarandzija ali me u Nedelju sarancici iznervirali), da bar tako rade veliki komadi i bas se pitam sta ce to biti za par godina kad ovi mali porastu ako ih sad nesavesni ribolovci ne povade ima ih u ogromnim kolicinama kazu pobegli sa despotovskog ribnjaka.

@zima

Ne mogu na kanal druze. Nepristupacan mi teren zbog noge. Samo gde je ravna obala ili blag pad.

Nisam mislio Dusko da ides na kanal nego da probas taj sistem pecanja na jami ko zna mozda ispadne nesto.

A ako bas hoces da pecas na kanalu ako me secanje nevara mislim da je u NS iza prevodnice napravljena pista za invalide da mogu kolicima do vode.

Nisam mislio Dusko da ides na kanal nego da probas taj sistem pecanja na jami ko zna mozda ispadne nesto.

A ako bas hoces da pecas na kanalu ako me secanje nevara mislim da je u NS iza prevodnice napravljena pista za invalide da mogu kolicima do vode.

Hvala ti na savetu, ali nisam ja bas takav invalid. Isao sam ja i na kanal ali malo teze se popnem uz obalu, pa me mrzi vise da idem tamo. Jama je aut ove godine i kada odem tamo vise idem zbog starog drustva. Kada voda na Dunavau padne ispod 130 onda se na jami peca saran, a to ce biti krajem avgusta pocetkom septembra.

Dule ti je takav invalid da kad mu stavis ladno pivo na 100 metara,ne moze da dotrci brze od 20 sekundi. :haha:Hvala Bogu Dule :ppozdrav:

Mislim da smo dosta ranili ove što prodaju maglu sad je vreme da seljak prezivi tj proizvodi samo za svoje potrebe.Nema više socijale preko seljačkih leđa.Što se ribolova tiče ne klonjavaj duhom Dule bolje pored vode da ne razmišljaš o stočnoj hrani.:ppozdrav:

а чиме ће нарани рибу ? узмеш шаку кукурза да бациш а оно у глави точкићи .. 100г х цена по тони х превоз до дунава ..:riba:

а чиме ће нарани рибу ? узмеш шаку кукурза да бациш а оно у глави точкићи .. 100г х цена по тони х превоз до дунава ..:riba:

:haha: Imam kupljene hrane za hranilicu, mozda ipak odem u nedelju na jamu ako nista da vidim drustvo a i bice lep dan.:ppozdrav: Na privatne revire ne mogu nemam napravljenih boila a gotove "prave" su skupe.

Nazad
Vrh