Pečenje prasića, hrskava kora.

E jbg sad,pa bolje da smrde na travu nego na koncetrat ,ali svako ima svoj ukus.:)
Koji koncentrat?
Jel postoji za jaganjce?
To je ARGUMENT ne informisanih!!!!
Jaganjci u intenzivnom sistemu drzanja jedu LUCERKINO seno i žitarice, po nešto uljarica, i celulozu to može biti žitna slama ili sojina slama bez celuloze ne mogu da vare hranu!!!
Jagnje koje jede suvu hranu uopšte nema miris!!!
SILAŽA, SENAŽA, Ppivski drop (treber), repin rezanac daju odredjeni miris mesu ali retko se koriste za ishranu jagnjadi
Ja od svežih stvari nekad dajem šargarepu u malim količinama!! Godišnje 2_3t na 100 ovaca

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kao sto rekoh svako ima svoj ukus ,ali reci da je tovljeno jagnje ukusnije od onog planinskog ( koje i da su hteli da hrane uljaricama,zitaricama ne mogu jer se to tu ne gaji) je malo neozbiljno, ali opet kao sto rekoh svako ima svoj ukus.

Ta priča sa pašom je kao da kažu prase treba da jede samo kukuruz, da ima 4 meseca i 20kg i da bude masno kao MORŽ
To je ta priča
Jeo sam mangulice na ražnju uopšte nije za preporuku, masno u pm

Moji drze jednu mangulicu ali pustaju bele veprove i to budu neki mesanci ni crni ni beli nesto izmedju.. Klali smo vise puta i direkt za na razanj nije, masno je mnogo i kad ima 22kg.. Ali zato odrano pa uvaljano u projino brasno, to se tako lepo istopi a ono brasno uhvati neku pokoricu samo krcka, jedno od boljih koje sam jeo poslednjih godina i od tada vise ni jedno od tih nije islo na pecenje bez dranja. Ali zato kad ti mesanci prebace 150kg pa kad se skinu 2 komada i sve ode na susenje (slanina i kobasica) i u cvarke i mast e onda nema bolje, i mast mnogo bolja, i kobasice dodju socnije nekako.. Tako da, rekao bih da sve ima nesto svoje samo se ne moze sve spremati na isti nacin vec za sve treba naci neki nacin koji daje najbolje rezultate..

Moguće, ali ja pričam o jaganjcima koje sam nekada gajio u domaćinstvu i lično pekao.
Šverca je oduvek bilo i biće..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Njih 2 od 150kg imaju možda 50kg mesa ostalo je mast, klao sam ih strašno je da je mast u krmenadli, mast u butovima, slično moravki, lošije od FAJFER svinje
Nego jel jeo nekad neko BIVOLJIC
ja sam probao na Kosovu i jedva progutao meso!!!
Bušu i mogu jesti ali BIVOLJIC nikako, to je neko kosovsko govedo iz planina, krava ima možda 200kg ako i toliko ima

Al reči da je cigaja najlepše meso... Budak u glavu mekano... Ja gore i ruznije meso nisam jeo a jeo sam nekoliko puta. Bolje opanak posoliti i jesti...
Ako neko ima prilike da proba jagnjetinu iz Valjevskog kraja, msm da neće zazaliti. Kombinaciju od paše i hrane u toru... Prosarano meso, huuuh....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh