Parenje kunića

Bok iman 2 zečice koje sam držao s zecom,pa sam ih vratio obe u isti kavez i skakale su jednaa na drugu,pa sam opet stavio ovu jednu pod zeca a kad sam je vratio i stavio s zečicom ona opet hoće da skoči na nju al joj sad ova neda i nekako se glasa uz sve tooo??????????????????????????

AKO NETKO IMA NEKO OBJAŠNJENJE NEK SLOBODNO NAPIŠE SVAKI JE KOMENTAR DOBRO DOŠAO!!!!!!!!!!!!

Pisanje velikim slovima se smatra vikanjem a mi nijedan od nas nije gluv.

Poslednja izmena od urednika:
Koliko vam je zecica bila najduze skotna? Mojoj je sad 34 dan od parenja, nisam je pustao na kontrolni ali sam juce probao i skiči čim vidi zekana, a nije se ne ocupala.

Koliko vam je zecica bila najduze skotna? Mojoj je sad 34 dan od parenja, nisam je pustao na kontrolni ali sam juce probao i skiči čim vidi zekana, a nije se ne ocupala.
Pozdrav drugar.Meni se nikada nije desilo da prebaci 31 dan....E sad',po ponasanju ove tvoje trebalo bi da je skotna.A jesi li ti druze sigurno dobro upisao datum kad se parila??:ppozdrav:

Ja citao citao i citao ali nisam izveo zakljucakmeni potreban! Moje pitanje je sledece: Imam Zenkicu lavlje glave stare 5 meseci. Doneo sam jos jednog mesanca lavlje glave i angore starog oko 7 meseci! Zelim da ih cuvam zajedno u istom kavezu! Znam da ce verovatno doci do oplodnje ali to mi nije problem jer i zelim da imam male zekane...Pitanje je dakle zakljucili ste sledece: Smeju li njih dvoje konstanto u istom kavezu jer zelim da ih cuvam kao par! Kavez je u kuci i nikada nije zatvoren tako da se ova moja mala devojcica seta po celoj kuci sto meni ne predtavlja problem. Tu i tamo bacaka kuglice ali meni to nije problem jer mi ona takvom neznoscu sve to zahvaljuje da moze da mi se popne i na glavu i kada sam najmanje raspolozen a ja je necu ni ruzno pogledati... Osim toga pokusao sam parenje ali mi to nije to! Ona skace na njega i kad se on resi da krene u napada ona malo kao bezi, pravi se azna. Kad mu konacno da i on je zaskoci on jadan i nestigne da joj ga zavuce posteno vec se ova mala pomera posle 2-3 sekunde akcije! Opsirno pitanje a nadam se da cu dobiti i sto bolje odgovore!!! Hvala vam svima unapred....

@ oshtric. Parice se sigurno ali ti moras tacno da upratis kada se to desi da bi znao kada ce da se okoti.To ti kazem zato sto ce muzjak da potamani sve male ako ih ostavis zajedno dok se ona ne okoti.I posle njenog kocenja ces tesko moci da ih drzis zajedno jer ce muzjak da naskace na njih a i na nju......tako da najbolje je da odvojis muzjaka odmah posle parenja.:ppozdrav:

Danas sam probao sa zenkom koja nece da se pari da je pridrzim kao sto je neko ovde posavetovao i pali zec odradio posao!

Ja se od skora bavim kunicima i nisam imao te probleme do sada i ovo je super videcemo jos da li ce se okotiti.

Ja i dalje imam problema sa parenjem! On radi 2-3 sekunde i to je to! Nema zavrsnice! Ona nakon toga bezi kao poparena! Pokusao sam i sa drzanjem ali ni to ne uspeva! Ja ne znam u cemu je problem! Savet???

Novi sam na forumu kojeg pratim odavno pa da se predstavim jer je zakljucana tema predstavljanja. Zivim u Banja Luci ali veci dio vremena provodim u selu koje je 30km udanjeno od stana. Moje interesovanje su voce (sljiva i lijeska) i naravno kunici. Kunice drzim u drvenim kavezima koji su ogradjeni mrezom i nadkriveni. Takodje mreza sa nalazi i po zemlji tako da im se ne moze nista uvuci i plasiti ih. Imam cetiri zecice koje nisu u rasi i jednog muzijaka. Juce i danas sam upario po jednu zenku. Jedna je dala 2 puta, a druga samo jednom. Trecu zenku koja je bila sa muzijakom neko vrjeme, kad ju ubacim kod njega i on krene skakati na nju ona se samo okrene na bok i miruje. Kad ju pipam pa stomaku sisice su otekle. sta mislite dali je skotna sa takvim ponasanjem?

Ja i dalje imam problema sa parenjem! On radi 2-3 sekunde i to je to! Nema zavrsnice! Ona nakon toga bezi kao poparena! Pokusao sam i sa drzanjem ali ni to ne uspeva! Ja ne znam u cemu je problem! Savet???
Drugar mozda ti je uzjak predebeo pa nema snage da doje do zavrsnice jer kada pocne da trese to mora da traje puno duse,od 2.3sekunde,e to jr moje misljenje!!!

Nije on debeo i ima snage... Oce on i skace kao blesav ali se ona izvlaci i bezi od njega!!! On je juri i opet napada i ona opet bezi... Dakle problem je sa njom, zasto mu ona ne daje do kraja...

Nazad
Vrh