Parenje kunića

Eeee pa super onda,to znaci da je polno sazrela...cestitam na prinovi... :D

Hvala...

Kolege da li je neko mozda imao iskustva u vezi ovog mog slucaja!?Zenka skotna 23 dan skotnosti ja je pustim u kotilicu,i ona kao nenormalna pravi gnezdo,i nakon 2 dana malo se ocupala u kotilici,na primer pola sake dlaka!Vidim da je debela tj da ima veci stomaka pa ne bi da je sada pustam pod zeca da je ne bi ugnjecio...a primila je 3 puta ko od sale i to se sama namestala da je zekan zvekne!!!Pa sada nisam siguran da lj je skotna?

Sasvim je normalno da skotna zenka sa 23dana priprema gnezdo.Zenka koja se vise puta koti i nosi u stomaku veci brj mladunaca ranije priprema gnezdo ima slucaj da i sa 17dana vec sprema gnezdo.Nemoj je stavljati kod muzjaka da nebi povredio mlade..Ona je sigirno skotna dok je ostavila malo dlake koju je nacupala sa sebe..Moj ti je savet strpljivo cekaj bice sve uredu.

I kod mene se to desavalo ocupa se pa se tek posle 5 dana okoti,a imao sam slucajeva ocupa se i ne okoti se uopste.

Moguce da se malo ranije ocupala posto joj je to 4 okot,pa verovatno bolje da se pripremi ranije nego da sve radi zadnji dan:haha:...A evo sad za koji dan bi trebala i Orijaska da se okoti prvi okot ali nesto bas i nije azurna da pravi gnezdo,videcemo do kraja nedelje sta ce da bude!!!A sto se tice toga da pravi gnezdo i da se ocupa,pa se ne okoti lazna skotnost,i toga sam imao na pocetku drzanja kunica,takodje sve moras proci,a najvise je to kada zenka nije skroz spremna a zekan joj zabiberi:haha: koji put,a ono omasio pa se ti nadas a ono nista CORAK...zato kontolno parenje i nema da se brines!

Kolege da li je neko mozda imao iskustva u vezi ovog mog slucaja!?Zenka skotna 23 dan skotnosti ja je pustim u kotilicu,i ona kao nenormalna pravi gnezdo,i nakon 2 dana malo se ocupala u kotilici,na primer pola sake dlaka!Vidim da je debela tj da ima veci stomaka pa ne bi da je sada pustam pod zeca da je ne bi ugnjecio...a primila je 3 puta ko od sale i to se sama namestala da je zekan zvekne!!!Pa sada nisam siguran da lj je skotna?
Kod tebe je to jos i dobro.. Ja sam kotilicu otvorio dvadesti dan, pola kotilice je bilo slame..Retko kad je izlazila iz iste, da bih danas
(28 dan kako je parena), svu tu slamu iznela u ugao kaveza..vredno pravi gnezdo..stavio sam neku speru ispod poda da slama ne propada vani..
Nemam pojma sta da radim, dal da to sve vratim u kotilicu ili da je pustim da se okoti u boksu..?

Pusti je sad nemoj je uznemiravati nisi ni trebao zatvarati kotilicu.Kod mene je ona otvorena stalno.

Kod tebe je to jos i dobro.. Ja sam kotilicu otvorio dvadesti dan, pola kotilice je bilo slame..Retko kad je izlazila iz iste, da bih danas
(28 dan kako je parena), svu tu slamu iznela u ugao kaveza..vredno pravi gnezdo..stavio sam neku speru ispod poda da slama ne propada vani..
Nemam pojma sta da radim, dal da to sve vratim u kotilicu ili da je pustim da se okoti u boksu..?

Imao sam i j jednu zecicu koja je pocela da sedi u kotilici po ceo dan izade samo da jede i ode nazad. Zatvoro sam ulaz u kotilicu i otvorio 27-28 dan. posle nije vise nikad ulazila ostajala je napolju i kad su mladi bili odvojeni od nje. Od onda sedi napolju na zici.

Valjda ce sve biti dobro..
A kotilicu sam krecio pa sam je zbog toga zatvorio..

A ja sam moju mesanku kalifornijsku.isto pusti kod muzjaka Panonca koji ima oko 9 meseci a njoj je trebalo jos koji dan do 4 meseca,tako da ocekujemo prinove,oko 16 februara,:osmeh:

Nazad
Vrh