Ne razumem baš najbolje ovo oko hrane. Zima nema veze, kunići je odlično podnose, na to nemoj gledati.
Što se ishrane tiče, moraju imati i granule i travu tj. seno/detelinu. Pored granula trebalo bi da imaju i zobi i ječma. Čije granule daješ?
Primetio sam da leto bas tesko podnose,lezali su,kvasili se i ja sam ih kvasio plaseci se pa je logicno da im zima vise prija ali zbog mladunaca sam mislio da nije pametno u sred zime da se kote,kavezi su mi napolju a sto se tice hrane,uzeo sam ih od coveka koji nije sad nesto vau profi ali nije ni amater ima deset zecica razlicitih rasa i rekao mi je da ih hrani iskljucivo granulama sad trudi se kaze da nabavlja od nekoga iz vojvodine a kad ne uspe uzima u jedinoj apoteci u kragujevcu koja ima gebijeve granule za kunice 15% i 16% sad ja sam uzeo od njega te iz vojvodine kad i zecice kad su navikli vec ali kasnije sam nastavio sa tim gebijevim,obisao sam sve apoteke po kragujevcu i ta jedna jedina ima i to nekad 15% nekad 16% kako kad,prosto ne prodaje se i ne nabavljaju mogu da naruce ali meni otprilike treba 10kg mesecno to je njima malo,sad ja sam probao da ispostujem to granule,zob i suva detelina,cuvam ih na selu,ima svega ali mi je delovalo da malo jedu a kad im dam nesto sveze,zelenu travu,lisce bagrena otimaju se i prestao sam da to postujem,dajem im redovno zob i granule oko 200grama ako pojedu do sutra dam im opet a pored toga dajem im sve ostalo sto hoce da jedu a nadjem u okruzenju,jabuke,kruske,zelenu salatu, e sad kako ide zima tog izobilja nema,pa sam i zbog toga mislio da se ne kote a i trebace mi ako se npr.okote u decembru,januaru,u februaru prostor gde da ih odvojim sto mi je zimi nezgodno a i treba mi mnogo vise hrane,sena,tu gde ih cuvam ima divljih zeceva,povremeno po neki dodje do mojih i oni jedu sve i svasta,da je bezbedno rado bi i moje pustio da setkaju,imam jedan mali ogradjeni prostor i planirao sam ih za zecice kad malo odrastu ali to nije za zimu,ako mi se okote zimus mogu samo da ih podelim,imam kome ali ni njima bas ne odgovara u zimu,ja sam ovo poceo opet zato sto volim ne planiram da ih imam mnogo,da na njima zaradjujem vec kao hobi,uzivam...