Pšenica 2024-2025

Ne znam da li ima konacna negde. Tj u Otkos-u sam gledao jednog, mislim da je rekao da daje konacnu 22 dinara. Gde sam ja predao je jos uvek akont 20 dinara.

Kod mene svuda ista sorta, ista agrotehnika a prinos različit.Gde je pala ozbiljna kiša tu je i prinos ozbiljan a gde je padalo na kašičicu nema ozbiljnosti, daleko od toga da je i tamo loše ali dosta manji prinos.
Isto je i kod ostalih, radilo se uslužno i lepo se vidi od atara do atara koliko je ko dobio kiše i kolike je prinose ostvario.

Kod nas su vise rodile kasnije sorte, Avenue je podbacila ove godine a inace je jedna od najboljih u normalnijim godinama.. Nju je malo isekao onaj toplotni talas u nalivanju..

Kod nas je Avenue sve oduv'o.
Mislim da je imao uslove za poželeti.
Kod mene Avenue, kod komšije Askona.
Askona je izgledala fenomenalno.
@mladen87 može da potvrdi,jer prolazi često pored te njive.Jedna od najlepši pšenica u ataru,na pogled.
Na kraju 1100 kg/kj. u korist Avenue.

Takodje je askona obde bila fantazija na izgled i mnogo bolje od mnogih sorti ovde,na kraju je opici toplotni talas i jedva dogura do 4t

Tako da itekako ima veze u sortama i treba igrati lutriju svake godine pogadjati koja je bolja

Zna se 4-5 sorti koje daju solidne prinose a sa ostalima se ne bih igrao

Isto se desava sa kukuruzima i tu izgleda kod nas kws definitvno najslabiji sto se tice svega al do kraja videcemo

Da li ima negde da se kupi seme durum pšenice?. Vidim da je neko u okolini Subotice (neka zadruga) sejao i da je to bas lepo ponelo.
Znam da ona nema neki prinos ali zato ima dobru cenu. I verovatno treba da se ugovori proizvodnja s nekim.
Iskreno ja bih sejao i NS seme, pogotovu poboljšivače, ali tek kada se bude plaćao pravi kvalitet a ne po kg.

Nazad
Vrh