Pšenica 2024-2025

Kakav prinos je dala psenica BG Ikona,planiram da je ubacim u sortiment za ovu godinu hvala

Kakav prinos je dala psenica BG Ikona,planiram da je ubacim u sortiment za ovu godinu hvala
Kod mene oko 5t/h prosek, bilo je negde 6 a negde i 4, ali kod mene kao sto sam reko kada da 6t/h to je odlican rod. Jos ne znam da je nekome dalo preko 6t/h. Probacu sada na jesen da posejem softu pa cu videti koliko ce ona dobaciti. Jedina prednos kod ikone je sto mozes da sejes sve do marta i proteni moze da ide do 18. Sejao sam ove godine 1h 5.3 na pesku, dobila je samo 200kg ana, imao sam 3t/h . Da nije bilo suse u aprilu i maju imala bi isti rod kao da sejana u novembru.

Bas zato sto podnosi kasnu setvu, zato bih sejao Ikonu,kod nas kasno skidamo kukuruz a radimo i uslugu pa se ne stigne sve na vreme uraditi,Sollindo je dobro pustio oko5t hl preko 83,za nas kraj to je dobro/

Evo kako je izgledala setva 17.12.2023
IMG-1044.jpg
Slobodno mozes nju da sejes sve do proleca bez ikakvih problema, jedino da je prolece susno pa sklop bude redji. 2023 sam sejao 15-og decembra sa 320kg/h bez dorade semena samo farbao defenderom. Takodje je dala izmedju 4,5 i 6t/h

Nazad
Vrh