Pšenica 2024-2025

Orano, npk 6 24 12, sorta LG Askona, prihrana 150 kg urea po jutru, dve zaštite. Prinos ispod 4 tone po jutru. Priče tavanuša, skromna agrotehnika a prinos vrhunski mi malo dižu pritisak. Pogotovo što je pšenica kultura gde je uticaj čoveka presudan za prinos.
Napisao sam koja je bila agrotehnika. Naša je njiva više decenija. Humus je oko 4 posto. Prihrana 100 kg po ha uree. U jesen 150 kg mapa po ha. Jedno tanjiranje, i zaštita meteorom od korova uz istovremen tretman protiv bolesti. Bez druge zaštite u cvetanju. I oko 9 tona po ha. Pitajte kombajnera. Mi smo prezadovoljni. Od pre par godina kako smo uveli Nmin samo po preporuci djubrimo

Sit gladnom ne veruje. Mraz je bio lokalno i do -12ºC. Izmrzla je i repica. Tad su izmrzli sekundarni bokori. Čudi me da nisi ispratio proletos. Bio je čak i preoravanja. Posle toga toplotni udar gde je zrno ostalo šturo i učmalo. Sa hektolitrom oko 70 i propadom do 15%. Malo li je?

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
@Arkadije

jel kod vas u susednom selu od kolege clana psenica dala ispod 3t?

Za sledeću godinu sigurno ide Sindžentin Passion jer se ove godine pokazao.Nije bila loša ni Alkantara ali ću verovatno menjati i vratiti Asterion.Odlično mi se pokazao Sobred pre godinu dve i možda i njega vratim.Takođe ću verovatno probati Solindo zato što je bio dobar kod burazera.
Sofru sam probao i nisam bio zadovoljan na našem terenu.
Komšo, koliko ti to planiraš hektara pšenice za iduću godinu da poseješ? Za sve ove sorte da isprobaš, treba ti pola Ravnja.

@Lule28 Eh,otkud znam iskreno :D,nzm ni kako je kod mnogih u mom selu bilo prinosa a kamoli u okolini negde.Ne raspitujem se za prinose drugih,retko ,posto znam da 90% njih uvelicaju,ne razumem sta imaju od toga ali ok.

Nazad
Vrh