Pšenica 2024-2025

A ne pominjemo vestak koji je bacan zadnje 3godine a zbog suse ga ni biljke nisu iskoristile

kod nas su sve psenice bile odlicne sve do toplotnog udara

tada je prinos odlucivalo duzina vegetacije same sorte,nista vise

ista njiva 2 sorte su imale razliku od 420kg po jutru u korist ranije naravno

da je bilo "normalno vreme" ova druga bi bila bolja

samo zato sto je jedna sorta kasnila 10 dana u zrenju od druge i sam hl je otisao dole+naravno i primesa

sta ce reci sledeca godina videcemo

Danas sam zavrsio zetvu psenice. NPK 12-32-16 =150 kg/kj,AN 120 kg+70 kg po kj,tanjirano na suncokretu jednom,na kukuruzu dva puta,setvena norma oko 150 kg/kj,dva tretmana. Seme kupovno na 25% povrsine,moja dorada na 75% povrsine...Redosled sorti je po prinosu:RWA Obiwan,RWA Sofru,LG Apilco,LG Avenue,RGT Yeti...Prinosi se kretali od 3700-4500 kg/kj...Na predusevu suncokret slabiji,na kukuruzu bolji. Prosek 4000 kg/kj. Ne znam sta bih jos napisao...zarada je sa ovim cenama mala,a gledajuci jesenje useve, srecan sam sto u celokupnoj setvenoj struturi psenica ove godine ucestvuje sa 45%!

danas zavrsena psenica.sofru najbolja neki prosek 46m/j. bc anica 44m bc senzacija 32m sy pasion 33m basilio 38m.ukupan prosek prinosa psenice 40m.proteini od 9 do 12.vecinom 10 a vlaga od 7-9.na dosta njiva slama zelena a vlaga oko 8.ful agrotehnika i gnojidba po preporuci.rane sorte su se opet pokazale kao najbolji izbor.senzacija i pasion unistile jake toplotne udari.eh da je bilo kise bar nesto u junu. sve psenice su vecinom nesto bolje curile na oranom nismo merili tacno al po bunkeru na gruberisanom i tanjuranom smo mogli jedan krug u proseku vise u bunker stavit.

Mi smo skinuli nase psenice. Sorta Sofru, dva puta tanjirano na kukuruzu. Gnojidba 250kg/ha 15:15:15, prva prihrana 250kg/ha urea, druga prihrana 200kg/ha Kan. Prva zastita fungicid, herbicid, insekticid. Druga zastita fungicid i insekticid. Prinos 4100kg/ha. Bice bolje sledece godine..

Nazad
Vrh