markojx
Član
Izgori pa se povrati cim padne kisa al kod mene gola zemlja nesto niklo nesto nice tako da nece biti neka stetaKako si pre prolazio sa osokom el nije bilo stete ako nema kise
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Izgori pa se povrati cim padne kisa al kod mene gola zemlja nesto niklo nesto nice tako da nece biti neka stetaKako si pre prolazio sa osokom el nije bilo stete ako nema kise
Tako je, bolje da su bacili u predsetvenoj ili kasnije pred neku kišu, al ajd ti to njima objasni....Pa bolje valjda da su bacali u predsetvenu pripremu pšenice nego sad kad nema kiše ni u najavi, džaba što je smrznuto, treba voda da ga spusti u zemljište ali no.
Ја сам јесенас пре сетве бацио по 100 кг по кј мапа и уреје. јУрадио сам н-мин аналиѕу и насли су да имам висак аѕота. Тако радим последнје 3 године и немам никаквих проблема.Azot u an-u je pola u nitratnom a pola u amonijačnom obliku, gubici su neminovni ako se nespusti u zemlju.
Nego ovo sa prihranom pšenice postala teška lutrija, izgleda to treba sve u jesen pošvićkati i u tri pič.e matere, srećom te sam jesenas u predsetvenu obradu roknuo 100kg uree po kj pa će sad (nadam se ) valjda imati šta da gricka dok nebude prihrana, čekam i analizu da vidim šta ima.
Ne bacam. Ako bi n-min analiza to ttažila bacao bih.A u proleće ne bacaš ništa?
Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Mora 0-30 30-60 60-90Jel dovoljno za uzorak uzimati 0-30 ili mora i 30-60, 60-90?
Slažem se,najbolje merilo je na istoj parceli odraditi ogled sa različitom prihranom pa je onda tek čovek načisto,šta i kako.Али су вероватно њиве различите по кондицији па је тешко донети прави закључак.