Pšenica 2024-2025

AN se brzo topi, dovoljna je i rosa ili mraz sa injem.

Azot u an-u je pola u nitratnom a pola u amonijačnom obliku, gubici su neminovni ako se nespusti u zemlju.
Nego ovo sa prihranom pšenice postala teška lutrija, izgleda to treba sve u jesen pošvićkati i u tri pič.e matere, srećom te sam jesenas u predsetvenu obradu roknuo 100kg uree po kj pa će sad (nadam se ) valjda imati šta da gricka dok nebude prihrana, čekam i analizu da vidim šta ima.

Prosetao sam do par blizih njiva, bas su sarene psenice, na istoj njivi ono sto je niklo u oktobru ima po 3-4 bokora a ostatak koji je nikao u decembru ili je krenuo sa prvim ili jos nije krenuo da bokori. Prihrana ce cekati februar, mozda i preskocim ureu pa odradim dva puta AN ili KAN kao prosle godine.

Azot u an-u je pola u nitratnom a pola u amonijačnom obliku, gubici su neminovni ako se nespusti u zemlju.
Nego ovo sa prihranom pšenice postala teška lutrija, izgleda to treba sve u jesen pošvićkati i u tri pič.e matere, srećom te sam jesenas u predsetvenu obradu roknuo 100kg uree po kj pa će sad (nadam se ) valjda imati šta da gricka dok nebude prihrana, čekam i analizu da vidim šta ima.
Ја сам јесенас пре сетве бацио по 100 кг по кј мапа и уреје. јУрадио сам н-мин аналиѕу и насли су да имам висак аѕота. Тако радим последнје 3 године и немам никаквих проблема.

Prošle sezone sam bacao i uree i an u pšenice, u raznim kombinacijama.
170kg/kj uree od jednom kraj februara.
Pa 100kg uree februar +100 kg AN u martu
I bacao sam 200kg AN/kj odjednom kada mi je ponestalo uree.
Najbolje pšenice su bile gde sam svu ureu bacio odjednom.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ovo nema veze sa padavinama ,samo diskusija o tome kako i u kom obliku je najbolje usmeriti azot da ne odleti tamo gde ne treba ;) Nisam primetio da neko previše filozofira,svako piše činjenice na osnovu svog iskustva,što i jeste suština foruma.Pozdrav.

Anapurnu na suncokretištu za sada izgleda dobro. Setva 17.10, 300kg tavanuše bez ikakve dorade.
IMG-2272.jpg

Jok, bila je čista bez trave u vršaju. A od zaštite ako se tako može nazvati samo Semesan. Predsteveno bačeno 100kg Urea+125 kg MAP + 125 kg 3x16.

Nazad
Vrh