Pšenica 2024-2025

Ma kakav rekord u profitu, doslo da jurim profit da nisam u minusu..

U mamicu mu. A sve radiš po ps kako su te promoteri na prezentaciji naučili?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pa oni te ubede da seme sa tavana nevalja, već samo njihovo preskupo. A tek za špecije da nepričam, poput onog "bolje sprečiti nego lečiti". Samo kupuj i prskaj, što više to bolje.
Juče se neko zabezeknuo što je čovek posejao seme sa tavana bez dorade. Zašto se zabezeknuo?-zato što ga je neki promoter naučio da to tako ne može! A očigledno da može.
Da ne nabrajam dalje....

Ako uspevaju da te slepo ubede u nešto onda si naivan k'o Francuska sobarica.
Ne radim ni ja doradu semena kao i neki kooperanti kojima sejem.Zaštitimo ga praškastim ili tečnim fungicidom i sejemo.

Pa očigledno da su neke ubedili. Ljudi uveliko već spremili špecije za t1, t2, t3....a pšenica još nije ni nikla kako treba.
Ja zasigurno znam da ću raditi protiv korova (meteor/tezis) i insekticid. Za dalje ćemo videti od razvoja situacije. Vrlo lako da će to biti i jedini tretman ove sezone, kao što je bio slučaj i prošle.

I ja sejem uvek bez dorade, samo semesan kad imam vremena izmešam u mešalici a kada nemam kao ove godine sipam čistu pšenicu u sejalicu i semesan izmešam letvom i vozi. 300kg norma i od kada sam povećao đubrenje imam među većim prinosima u selu na njivama u dobroj kondiciji. U početku uvek moje njive zaostaju sa rastom (možda i zbog sorte avenue, možda i zbog malo lošije pripreme) ali se kombajner uvek čudi kako onakav izgled pšenice daje tako dobar prinos.

Ima li sta novo protiv divljeg ovsa, a da nije axial, palas, husar

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Bude prinos pšenice i preko 4t/kj pa skoro i 5t/kj,ali vrlo retko.Naš atar je mali,tako da znam tačno ko koju parcelu radi,mogao sam da kažem da u lošoj godini imam 4t a u dobroj 5t/kj,ALI što da lažem.Kod nas u selu svi imaju rekord rod u priči,ali u stvarnost je druga priča.
Taj iz tvog sela što ga ovde na forumu uzdižu kao vrsnog poljoprivrednika je izjavio da je u sušnoj godini na pesku imao 13,5 t/ha kukuruza koji je sejao na 15 cm. Dovoljno da se zaključi.

Struku poštujem i usko sarađujem sa istom ali biram od koga ću da tražim savet, nemaju svi iskustva niti razumevanja.
Argo Me je vrh za divlji ovas.Može zajedno sa preparatima za širokolisne bez problema a nije skup kao gore navedeni.Divlji ovas dezintegriše kao Sima Kosmos iz dalekog svemira. 🤣

Struku poštujem i usko sarađujem sa istom ali biram od koga ću da tražim savet, nemaju svi iskustva niti razumevanja.
Argo Me je vrh za divlji ovas.Može zajedno sa preparatima za širokolisne bez problema a nije skup kao gore navedeni.Divlji ovas dezintegriše kao Sima Kosmos iz dalekog svemira.
Koja je okvirna cena tog preparata, na internetu pise da ide 1l na hektar, video sam da je galenika izbacila neki preparat Pampas pa da li ima neko iskustva sa tim

Da ne bude nesporazuma,JA nisam rekao da mindjušar laže,uglavnom ima lepu pšenicu svake godine,ali zato i ulaže puuuno,ali svi uglavnom povećavaju kad ih pitaš za prinos.Ja ne volim da lažem o prinosu,koliko imam toliko i kažem ko god da me pita.Jako puno usluge uradim sa kombajnom,tako da ne treba niko da mi kaže koliko je rodilo.

Juče se neko zabezeknuo što je čovek posejao seme sa tavana bez dorade.
Pročitaj ponovo, ipak je čovek doradio seme sa semesanom. Što je po meni obavezno s obzirom koliko malo košta a koliko puno znači. Da rizikujem i ne tretiram seme neću (prevozio sam i snetljivo žito i svašta nešto) a drugi kako hoće. Ni bez insekticidom više neću sejati vrv jer razne živuljke ne biraju ni original seme ni tavanušu al zato ne tretirano brste ko hebem ti. Da posle trčim sa prskalicom i prskam insekticidom, šta sam onda uradio? A što se tiče prolećne manije prskanja... tu se donekle slažem s tobom.

Ja sam Axial radio pola doze,pomesam ga sa Biathlonom i stvarno odradi posao. E sad vidim da je Galenika napravila Pampas,ne znam koja je cena ali se nadam da je duplo jeftiniji of Axiala

Ima li sta novo protiv divljeg ovsa, a da nije axial, palas, husar

Ja vec par godina koristim sekator+furore 0,8l po hektaru i nemam problema nigde sa divljim ovsem, cak i na parcelama gde ga je bilo bas dosta sve bude cista, razliku vidim gde promasim prskalicom tu bas bude divljeg ovsa

Nazad
Vrh