Paracinac83
Član
Ma kakav rekord u profitu, doslo da jurim profit da nisam u minusu..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Taj iz tvog sela što ga ovde na forumu uzdižu kao vrsnog poljoprivrednika je izjavio da je u sušnoj godini na pesku imao 13,5 t/ha kukuruza koji je sejao na 15 cm. Dovoljno da se zaključi.Bude prinos pšenice i preko 4t/kj pa skoro i 5t/kj,ali vrlo retko.Naš atar je mali,tako da znam tačno ko koju parcelu radi,mogao sam da kažem da u lošoj godini imam 4t a u dobroj 5t/kj,ALI što da lažem.Kod nas u selu svi imaju rekord rod u priči,ali u stvarnost je druga priča.
Koristio sam ga ove godine ali nisam odusevljen, isao sam ga 300g sa 300l vode na hektar stopirao je divlji ovas i kad je dosao vrsaj probio je zeleni ovas muka zivaHusar je skup ali sve resim i ovas i sirokolisno
Koja je okvirna cena tog preparata, na internetu pise da ide 1l na hektar, video sam da je galenika izbacila neki preparat Pampas pa da li ima neko iskustva sa timStruku poštujem i usko sarađujem sa istom ali biram od koga ću da tražim savet, nemaju svi iskustva niti razumevanja.
Argo Me je vrh za divlji ovas.Može zajedno sa preparatima za širokolisne bez problema a nije skup kao gore navedeni.Divlji ovas dezintegriše kao Sima Kosmos iz dalekog svemira.![]()
Pročitaj ponovo, ipak je čovek doradio seme sa semesanom. Što je po meni obavezno s obzirom koliko malo košta a koliko puno znači. Da rizikujem i ne tretiram seme neću (prevozio sam i snetljivo žito i svašta nešto) a drugi kako hoće. Ni bez insekticidom više neću sejati vrv jer razne živuljke ne biraju ni original seme ni tavanušu al zato ne tretirano brste ko hebem ti. Da posle trčim sa prskalicom i prskam insekticidom, šta sam onda uradio? A što se tiče prolećne manije prskanja... tu se donekle slažem s tobom.Juče se neko zabezeknuo što je čovek posejao seme sa tavana bez dorade.
Ja vec par godina koristim sekator+furore 0,8l po hektaru i nemam problema nigde sa divljim ovsem, cak i na parcelama gde ga je bilo bas dosta sve bude cista, razliku vidim gde promasim prskalicom tu bas bude divljeg ovsaIma li sta novo protiv divljeg ovsa, a da nije axial, palas, husar
Послато са SM-G975F помоћу Тапатока