Pšenica 2024-2025

Солидна је то количина ђубрива за јесен.

Ako bude kišno proleće t1 korov-bolesti i t2 zaštita klasa-bolesti a ako bude suvo samo protiv trave u t1 i t2 komplet.

Ova će biti treća god. Kako ne bacam ureu.Predsetveno 6-24-12 120kg/kj,krajem marta 120kg/kj amosulfan i toliko od veštaka.Ništa nije slabija od one koje dobijaju i ureu,amosulfan,mašavinu..

Ova će biti treća god. Kako ne bacam ureu.Predsetveno 6-24-12 120kg/kj,krajem marta 120kg/kj amosulfan i toliko od veštaka.Ništa nije slabija od one koje dobijaju i ureu,amosulfan,mašavinu..
Ja sam isto koristio par godina 6:24:12 po 150 kg/kj ali u kombinaciji sa An-om 100 -150 kg/kj + 100 kg/kj
Jesenas 150 kg/kj formulacije 5:30 i An isto kao i do sad.
Isto i gde ide kukuruz 5:30 u istoj kolicini kao i u psenici s tim da ce u ovoj kulturi ici urea 100 kg/kj

Pa ako su vam prinosi "tu negde", zašto misliš da "bolje radiš"?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kod nas prinosi budu loši samo u slučaju da godina omane kao što je bio slučaj 2023 ili ako nas ne daj Bože opauči grad ili nevreme.U redovnim dobrim godinama kada se sve uradi kako treba razvali prinosom.

Bude prinos pšenice i preko 4t/kj pa skoro i 5t/kj,ali vrlo retko.Naš atar je mali,tako da znam tačno ko koju parcelu radi,mogao sam da kažem da u lošoj godini imam 4t a u dobroj 5t/kj,ALI što da lažem.Kod nas u selu svi imaju rekord rod u priči,ali u stvarnost je druga priča.

Nazad
Vrh