Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Drugar ima visak ploca za repicu pa cemo povecavati rupe dok ne dobijemo odgovarajucu.Na zitnoj ne moze svaki drugi red da se zatvori ?,ako su na 12cm.Jos nisam video setvu psenice sa pneumatskom za kukuruz,ploce se moraju praviti posebno za psenicu ,jel znas kakve moraju biti,koji fi,koliko rupa ?.
9x50 cm je kod mene ali bi sejao sa drugarevom sejalicom zbog ploca. Naravno ovo ce biti samo eksperiment tako da ne znaci nista trajanje setve.Ako se ne varam kod tebe je 7 redova na 50 cm. To je zahvat 3.5 metra. U odnosu na žitnu dupli posao, a mislim da sa žitnom može i brže da se seje pa samim tim se još više gubi na vremenu. Podržavam, ok treba probati na nekoj manjoj površini. Ovo sad samo polemišemo... Mnogi su prešli repicu da seju tako. Jeste sporije dosta ali kažu nicanje je top...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Bar jedno 200kg tereta na tanjiraču treba dodati, Aco.Nije se moglo baš sve dobro samleti.
Tu će na kraju i najbolja zarada biti.Najpametnije je uradio jedan moj rođa - istanjirao jednom teškom tanjiracom i odmah posejao- nicanje sasvim solidno.
Onda je ili isušena površina sa prevelikim brojem prohoda (nzm kako je izgledalo posle 2 tanjiranja vučnom, možda je trebalo onda posejati da se uhvati vlaga) ili je sejalica sa jednim diskom pa je loše posejala tj ne može da poseje duboko. Doduše možda ni majstor nije obratio pažnju na dubinu setve. Mada obično Kembridž valjak ispravi neke greške, podigne vlagu gore pritisne seme i zemlju oko semena da ostvari bolji kontakt..... Slike bi puno pomogle ali od samog početka. Da se videlo kako izgleda tanjiranje, setva.... Sad za ovu godinu je kasno, ali da se ne napravi ista greška sledeći put.Sve je tako urađeno