Pšenica 2024-2025

Takvom nekom logikom sam se i ja vodio kada sam kupovao sejalicu.
Tražio sam šta je najjeftinije a da može sejati i uljanu repicu i da ima što veći pritisak po bateriji kako bi mogla da useje ječam, pšenicu u lošu pripremu.

Moje misljenje za jecam,psenicu nema nikakve veze sejalica. Moze i najjeftinija Olt gama od 500e da poseje i bude odlican prinos.
1. dobra priprema
2. da pada kisa posle setve sto ranije

Evo da i ja podelim iskustvo sa vama:
Godinama sejem psenicu na 70cm,jedno spartanje i kad krene da klasa,mi je zagrnemo,prinos isti kao i kod ovih sto seju sa žitnom sejalicom,samo je razlika,tj. Usteda sto ja skidam sa kukuruznim adapterom ili sa beracom i onda te klasove rokam u ambar pa posle krunim po potrebi....
Eto i od mene jedna poucna.
Jos nisu izmislili film o takvoj setvi psenice😂 Ne znam samo u kojem zanru da ga smeste! Verovatno u SCI!

@Mr.Paor E al kad kiša pada kad ona hoće a ne kada nama treba.... Da ona pada po porudžbini ihhhhh, onda bi i ciklonom mogli sejati. Međutim...
A znaš i sam da od padavina zavisi i kvalitet pripreme. Padavina normalnih nema već duže vreme pa kada zasuši leto i jesen, tu treba biti umetnik da uhvatiš i ono malo vlage što ima. Ako ima.

Nazad
Vrh