Pšenica 2024-2025

to je neki stari rasipac, ja cak mislim da je prosli vlasnik to nesto modifikovao tj smanjivao rupu za curenje gnojiva dole
s njim mi je lakse bacit 25 kg/ha nego npr 250 kg/ha...210-220 kg/ha u vrh najvise sto sam uspio
prije par godina kad sam radio neki ogled u psenici, sav dusik odjednom i parcijalna prihrana, na jednoj polovici bacao sve odjednom, 250 kg/ha, i nije mogao normu odradit pa sam morao ici iz dva prolaza jedan za drugim, da bih bacio 250kg/ha, jedan kolega stao pita sta radim, sta se vozam opet po istim tragovima, reko trazim kljuc, ispao iz kabine hahhaha jos se ponudio da ga trazimo zajedno

urea stane cca 250kg a kana 300, tj jedne godine neki austrijski kan je stalo 350kg
Da ti ne kazem sta treba imati da se mlatis po njivi da bi bacio 25 kg djubreta po hektaru
smijesno zvuci, slazem se, gle ludaka baca 25 kg/ha al znam zasto, otkad tak radim bolje mi se pokazalo + otad su uvjeti (padaline) nepovoljnije a prinosi mi otisli gore :)

Ja neki dan pred kišu išo sa 160kg/ha kana, naredio 150 ispalo 160, dobro je, sve je gruberisano i rotodrljača i sijanje, ja zadovoljan, samo na jednoj ima malo miševa ali nisam ništa ni trovo, sve u svemu zadovoljan 😎😎

Nekada sam radio pivarski ječam pa sam imao prilike da bacam 30kg ana po ha, tako bila kazala nmin analiza.
Ludost, rasipač vrti ali ništa ne baca, tek po koje zrnce ana se nađe po njivi posle bacanja.
Al' eto, radilo se.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jeli neko od vas radio sa kombinacijom falkon i sekator prvu zastitu i herbicid?
Kako se pokazalo jeli bolje nego kopije i kinezi?
Cena je negde oko 1700 din kj falkon i 1000 din kj sekator.

Bolje je ranije jer se onda koriste jeftiniji preparati.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Sofru.
06c45b482088c8ef9d2049e1419da1fd.jpg

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Koje treba da su noćne temperature?
Koristili smo Cycocel u prvom prskanju sa herbicidom, on se koristi do drugog kolenceta. Ne znam koja je minimalna temperatura potrebna, nisam našao taj podatak.
Ne koristimo regulatore rasta već jedno 5 godina, suša je dovoljan regulator...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Prva zaštita protiokonazol, a druga protiokonazol + azoksistrobin. Za herbicid Biatlon ali razmišljam ove godine, zbog sve veće prisutnosti ljulja, da ubacim i neki za uskolisne korove ali još nisam odlučio šta.

Nazad
Vrh