Pšenica 2024-2025

Noćas kiše sto bi se reklo da kupi prašinu, sama pomisao da ću morati da zalivam pšenicu kao 2022. mi diže kosu na glavi....

Juče uradjena prva prihrana pšenice sa An-om u količini od 250 kg po hektaru.

Imam neke njive koje su uvek u proleće problematične zbog viška vlage i na tim mestima je muka proći traktorom, bilo je slučajeva i da se zaglavi.

Juče nigde točkove nisam ni isprljao.
Suvo je da je to strašno za februar mesec.

Mi danas zavrsavamo prvu prihranu,smanjili smo sa planiranih 100-130kg/kj na 80kg/kj Bugarskog An-a. Prognoza se menja iz sata u sat,zbog ove vetrustine modeli variraju od 2-8mm, pa smo odlucili da bacimo minum djubriva,ako padne kisa bice dovoljno do druge prihrane,ako ne padne onda smo bar manje stetovali.

Upravo sam to i napisao,jedino je prskanje vece

Sve ostalo je apsolutno isto

Problem su preskupe masine bez kojih odjednom niko ne zna da radi

sto kazu susedi---potisak ovaj potisak onaj

Juče razbacao An od firme Genezis. Lepe granule, nema praha i onda mi usfalilo malo i istresem jedan džačić urea Agroglobe. Majko moja, jedva sam oprao rasipač, sve ulepilo i dobilo neku želatinsku masu na lopaticama rasipača.

Jucer odradena prva prihrana
50 kg/ha UREA i
25 kg/ha KAN
A inace ostao sam duzan za ‘dubinu sjetve’ na gruberiranom dijelu pa evo:
(Srednjak je na sjemenu…)
fe1c50c96cb324136e6559cdda6b0116.jpg

Prekoputa kolegina prihranjena mislim 10.02 sa 250 kg/ha Kan pa ako se tko pita jel bilo rano…
(Sijao dan-dva prije mene, cca 13.10.)
Ak se gleda atar, ova spada među ‘bolje’ psenice :S
f94534fe8671ae7063b050e6ffe3ed2a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

prije prihrane i ovih minusa vidjelo se solidno redovi al sad katastrofa...opcenito atar sto se tice psenice i jecma jako lose

*ispravka, zvao sam kolegu da pitam kad je tocno bacao, 11.02 kan nekih 260 kg/ha bacio

@milan11 tesko je kod mene bit pametan zadnjih godina kad odraditi prihranu zbog nedostatka padalina....zadnje tri godine nije bilo kise u periodu 15.02-15.03 pa su ljudi pouceni proslogodisnjim iskustvima i promasenim prihranama pojurili da pobacaju pred tad najavljenu neku kisu, 14.02 palo nekih 4L

Sta znam, meni to deluje rano za KAN/AN.. Ako je vec hteo ranije mogao je ici Ureom prvi put pa posle drugi put KAN tamo krajem marta recimo..

Jucer odradena prva prihrana
50 kg/ha UREA i
25 kg/ha KAN
A inace ostao sam duzan za ‘dubinu sjetve’ na gruberiranom dijelu pa evo:
(Srednjak je na sjemenu…)
fe1c50c96cb324136e6559cdda6b0116.jpg

Prekoputa kolegina prihranjena mislim 10.02 sa 250 kg/ha Kan pa ako se tko pita jel bilo rano…
(Sijao dan-dva prije mene, cca 13.10.)
Ak se gleda atar, ova spada među ‘bolje’ psenice :S
f94534fe8671ae7063b050e6ffe3ed2a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako si to uspeo da rasporedis alal ti qrac

*ispravka, zvao sam kolegu da pitam kad je tocno bacao, 11.02 kan nekih 260 kg/ha bacio

@milan11 tesko je kod mene bit pametan zadnjih godina kad odraditi prihranu zbog nedostatka padalina....zadnje tri godine nije bilo kise u periodu 15.02-15.03 pa su ljudi pouceni proslogodisnjim iskustvima i promasenim prihranama pojurili da pobacaju pred tad najavljenu neku kisu, 14.02 palo nekih 4L

Upravo to. I sam sam lane fasovo zbog nedostatka oborina u tom periodu (i u prošlosti jednom isto tako prošo). Ove godine uranio ozbiljno, ko i tvoj kolega i nakon toga kod nas je palo 25 l kiše i snijega. Noćas je palo skoro 13 l.

Nazad
Vrh