Pšenica 2024-2025

Ostao mi Sekator od prosle godine skoro litra,jel bi on bolji bio umesto ovih jeftinijih tifensulfuron-a kao tezis i slicni ,oni u kesice ?.Mislim po biljku,koji je selektivniji.Ne bih da ga ostavljam za jos jednu godinu,iskoristio bih ga ove.

Ostao mi Sekator od prosle godine skoro litra,jel bi on bolji bio umesto ovih jeftinijih tifensulfuron-a kao tezis i slicni ,oni u kesice ?.Mislim po biljku,koji je selektivniji.Ne bih da ga ostavljam za jos jednu godinu,iskoristio bih ga ove.
Sekator je nekad bio full herbicid,u zadnje vreme je totalno razređen, tako da ga ne koristim.

0.05 L/ha Sekator prošle godine a stajao otvoren 2godine i odradilo posao ekstra, cista njiva kao suza...al uvijek mi ostane od prošle godine jer kupujem u ambalaži od 1L pa uvijek ostane nesto..

Da nije to malo 0.05 lit,to je trecina doze

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

0.05 - 0.075 L/ha sa sekatorom idem nikad jace od toga..osim jedanput kad sam isao s 0,125 na jednoj njivi koju sam kupio a bila zakorovljena i loš gazda.... zadnje 3g 0.05 L/ha zbog susnog proljeca itd i radi posao ekstra
prosle godine sam komotno mogao i preskociti prskanje herbicidom...

Ma ja sam i preskocio nego mi to nesto malo

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

pa ako se ovako nastavi i ja cu vjv preskociti jer ak gledamo zadnja 3mj ove sezone i prosle, i jako su slična i u temp i u padalinama....al ove godine sam vec uzeo sekator 1L po 89e jer nisam mogao odbiti tako dobru cijenu pa nek stoji u rezervi za sljedecu sezonu..

@Pajdaš ja se cesto zajebavam ali ovo je ozbiljno.. Svaka biljka koja prezivi tretman razvija rezistentnost i unosi u genetiku, svaka sledeca koja je nasledi bice rezistentnija nego prethodna. Iz tog razloga postoje preporucene doze (gde i ja gledam da idem sa sto manjom uvek jer se pokazalo kao dovoljno) kao i saveti da se rotiraju grupe herbicida koje se koriste..

A sutra kiša. Ko još nije razbacao ureu ima šansu do ujutru.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

@Pajdaš ja se cesto zajebavam ali ovo je ozbiljno.. Svaka biljka koja prezivi tretman razvija rezistentnost i unosi u genetiku, svaka sledeca koja je nasledi bice rezistentnija nego prethodna. Iz tog razloga postoje preporucene doze (gde i ja gledam da idem sa sto manjom uvek jer se pokazalo kao dovoljno) kao i saveti da se rotiraju grupe herbicida koje se koriste..
ja sam u to nekad verovao al vise ne.evo ja nikad nisam isao sekator ispod 0,12l po hektru al vecinom u 90posto slucajeva puna doza 0,15 a zadnjih godina probavao i 0,2 al nepomaze bas i uveren sam da su korovi kod mene razvili rezistentnost jer se zadnjih godina jako borim sa cistim njivama u psenici

ja sam u to nekad verovao al vise ne.evo ja nikad nisam isao sekator ispod 0,12l po hektru al vecinom u 90posto slucajeva puna doza 0,15 a zadnjih godina probavao i 0,2 al nepomaze bas i uveren sam da su korovi kod mene razvili rezistentnost jer se zadnjih godina jako borim sa cistim njivama u psenici
Ne moramo se uopste hvatati za herbicide, uzmimo kao primere viruse kod ljudi. Kada ste izlozeni maloj kolicini virusa budete blago bolesni ali dobijate imunitet za kasnije. Ne znam kako tacno ali na neki slican nacin funkcionisu i neke vakcine.

ja samo kazem kakvo je iskustvo kod mene a vodio sam se da ako idem sa polovicnim dozama da ce korov stvoriti rezistentnost pa je uvek vecinom bila puna doza a posto i usluzno radim usluge prskanja pa sam sipam otrove kako gazda kaze i u kojoj kolicini on zeli uverio sam se vise puta da to bas i neje tako.konkretno bas sto se tice sekatora, susedu nisam nikad prskao s jacom dozom od 0,1 po hektru uvek je tu oko 0,08 i covek ima ciste njive

Ako jedeš govna onda jedeš do kraja tako i sa prskanjem, ako ga neskenjaš na prvu posle je kaput, klasičan primer šta nam se desilo sa sirkom u kukuruzu, pojedini štirovi i tako dalje i tako bliže.

Kolega Hobi ima tu malo i do vremena primene ali no.

Nazad
Vrh