Pšenica 2024-2025

Kupljen je prosle godine radi druge zastite ali vise ga nisam koristio, psenica je zdravo izgledala, bice za oko 30 kj, tako da imam nameru da ga koristim u prvom tretmanu!

Koristio sam Amistar dok je bio sa ciprodinilom i mogu reći da je to jedan od najboljih fungicida.Ovaj novi Prime nisam koristio pretpostavljam da je i on dobar.

Odlična kombinacija je i quelex ÷ tribenuron metil. Rezistentne korove skida quelex, a ostale što ovaj propušta skida tribenuron.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Sta koristiti od herbicida ako se planira detelina u avgustu da se poseje? Tj. koja je najjaftinija varijanta izuzev “kesice”. Ima “koprive”, gorusice tu i tamo, abutilona (nesto malo je ostalo).

Mi odradili već prvu prihranu
cf164e9ba7e93f7f2013edac6162284a.jpg
Kako izgleda ova psenica sada? Da li joj je ta prihrana azotom pomogla da se dobro izbokori? Bilo bi dobro da uslikas istu ovu njivu pa da okacis da vidimo koliko se promenila 👋

To za metsulfuron-metil sam bio siguran, da nemere bar ja ne bih rizikovao.
Najverovatnije ce ici plug pre setve - a pre toga stajnjak, kao i prosle godine (posto prosle godine je isao malo manja kolicina, bar po mom ukusu…).

Tu negde oko 250 kg.po hektaru.Mnogo mi se dopada kako seje ta Vaderstad sejalica.

Poslednja izmena:
I meni, al nemoze se naci zglavna ispod 25k evra. Jeda je stigla kod nas u okolinu za male "novce" u odlicnom stanju, pre par godina. Kad je u punom sastavu (tanjiraca i sejalica) treba bar 120 ks, a pozeljno bi bilo i 150. Puno zavisi od terena gde seje.

I meni, al nemoze se naci zglavna ispod 25k evra. Jeda je stigla kod nas u okolinu za male "novce" u odlicnom stanju, pre par godina. Kad je u punom sastavu (tanjiraca i sejalica) treba bar 120 ks, a pozeljno bi bilo i 150. Puno zavisi od terena gde seje.
To mi je radio usluzno jedan komšija koji radi dosta zemlje.Nošena od 3 m.Sviđaju mi se ti dupli redovi kako seje pa razmak od 12,5 cm.Pošto je nosi veliki traktor od 150 KS, jedina je mana takvog sklopa sto ne moze bas da seje kada je mokro i vlažno,ove jeseni su za nju bili idealni uslovi.

Nazad
Vrh