Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliki ti je taj ulog po hektaru majku mu, 2000eHoce i dalje arenda oatati 400 do 500 eura (ne sprdam se).
Neko moje zapazanje na mojim njivama oko virusne patuljavosti.
Vec krajem 3.mjeseca se ona vidjela, biljke su slabije busale (bokorile) u oazama i ostale su rastom nize. Medjutim virus nije djelovao kao lane da su biljke ugibale pred vrsidbu.
Sjetva 25 26. 27.10. Je zarazenija bila nego sjetva 3.11. A pogotovo 10 i 16. 11.
Crnih uspravnih klasova i generelno praznih u sjetvi 24 25.26. 10. Ima i po 40% medjutim blizu 7 tona curi pa i vise. Crnih klasova u sjetvi oko 3.11. I u kasnijoj sjetvi od toga datuma ima jedva 5 do 7 % medjutim od 7. 5 do 8 tona je maksimum dakle nije drasticna razlika bila, s tim da su ovdje crni klasovi i imali neko ok zrno barem dio biljaka.
Prskao nisam, povodio sam se za kasnijom sjetvom. Kolega jedini u selu koji je prskao 27.10.jer je sijao 13. 10. nije imao puno crnih klasova i prinos mu je bio skoro 9 tona. Tako da mozda ima to prskanje smisla, nagodinu opet kasnija sjetva i prskanje u 11. (ali, samo jednom) pa ako nemam zaradu na takav nacin batalit cemo zito.
P. S. Unatoc 7.4 tone prinosa po ha ja sam u minusu oko, 350 eura po ha na arendaskoj zemlji
Moze i za soju. Preparat je klasicni regulator pH vode snizava je radi vece uspesnosti herbicida.Isam sejso pšenicu 20-30 godina. Sejaću na jesen pšenicu. Moj princip rada je jedna jultura, jedna sorta. Do sada sam sejao soju u monokulturi, od sada ću da radim plodored.
Za sada mogu da prenesem iskustva uspešnih proizvođaća i sa predavanja na Tari i drugim mestima. Prikujam znanje za jesen.
1700 euraKoliki ti je taj ulog po hektaru majku mu, 2000e
Nemora bas tako biti, iako i ja sumnjam vise na infekciju krajem 11 ili u 12. 1. Mj viroza se razlicito manifestira ovisno o stresu pod kojim je biljka.Ako je pšenica virozom inficirana u jesen, do žetve od te pšenice nema ništa, gola zemlja ostane. Kada se inficira u proleće manje se vide posledice. Što kasnije se inficira manje su posledice. AKO su ti crni klasovi posledica viroze, to svakako nije od jesenas!
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ja se družim sa onima koji su dokazali da znaju. Prinos prosečan oko 9 t/ha. Trudim se da nešto naučim nije me žao da podelim ono što znam. I zbog toga sam na forumu, a ne da me neko voli. Takav sam kakav sam, kome se ne sviđam neka me zaobiđe i hvala mu. Ili misliš da treba da odem sa foruma, nebi bio prvi put i ne bi mi teško palo ?@baderljica
Shvati kako god tebi je volja ali stvarno u zadnje vreme toliko pametujes u svemu ko da si pronasao baba vangin pasulj u sta je gledala!
Pa ti ne sejes 30 godina psenicu a nema sta ne znas u srzu o njoj, dok neki koji je seju vise od 50 godina naisli po prvi put ove godine na neke bolesti ili Bog ce znati sta pa zlo ih zadesilo u ti tacno znas uzroke!
Stvarno treba se kontrolisati malo vise!
Sto se mene tice muka me vata od nekih tvojih postova i znam da nisam sam po tom pitanju ali ja gutati svasta ne zelim!
slabe su arende na taj prinos realnoJa se družim sa onima koji su dokazali da znaju. Prinos prosečan oko 9 t/ha. Trudim se da nešto naučim nije me žao da podelim ono što znam. I zbog toga sam na forumu, a ne da me neko voli. Takav sam kakav sam, kome se ne sviđam neka me zaobiđe i hvala mu. Ili misliš da treba da odem sa foruma, nebi bio prvi put i ne bi mi teško palo ?