Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliki ti je taj ulog po hektaru majku mu, 2000eHoce i dalje arenda oatati 400 do 500 eura (ne sprdam se).
Neko moje zapazanje na mojim njivama oko virusne patuljavosti.
Vec krajem 3.mjeseca se ona vidjela, biljke su slabije busale (bokorile) u oazama i ostale su rastom nize. Medjutim virus nije djelovao kao lane da su biljke ugibale pred vrsidbu.
Sjetva 25 26. 27.10. Je zarazenija bila nego sjetva 3.11. A pogotovo 10 i 16. 11.
Crnih uspravnih klasova i generelno praznih u sjetvi 24 25.26. 10. Ima i po 40% medjutim blizu 7 tona curi pa i vise. Crnih klasova u sjetvi oko 3.11. I u kasnijoj sjetvi od toga datuma ima jedva 5 do 7 % medjutim od 7. 5 do 8 tona je maksimum dakle nije drasticna razlika bila, s tim da su ovdje crni klasovi i imali neko ok zrno barem dio biljaka.
Prskao nisam, povodio sam se za kasnijom sjetvom. Kolega jedini u selu koji je prskao 27.10.jer je sijao 13. 10. nije imao puno crnih klasova i prinos mu je bio skoro 9 tona. Tako da mozda ima to prskanje smisla, nagodinu opet kasnija sjetva i prskanje u 11. (ali, samo jednom) pa ako nemam zaradu na takav nacin batalit cemo zito.
P. S. Unatoc 7.4 tone prinosa po ha ja sam u minusu oko, 350 eura po ha na arendaskoj zemlji
1700 euraKoliki ti je taj ulog po hektaru majku mu, 2000e
Nemora bas tako biti, iako i ja sumnjam vise na infekciju krajem 11 ili u 12. 1. Mj viroza se razlicito manifestira ovisno o stresu pod kojim je biljka.Ako je pšenica virozom inficirana u jesen, do žetve od te pšenice nema ništa, gola zemlja ostane. Kada se inficira u proleće manje se vide posledice. Što kasnije se inficira manje su posledice. AKO su ti crni klasovi posledica viroze, to svakako nije od jesenas!
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока