Pšenica 2022-2023

Najbolji su oni koji se sekiraju kakvu ce zemlju ostaviti deci i smeta ima paljenje strnjike a ko sta radi samo prskaju i trose brdo totala i ostale hemije
al brinu se za oranicni sloj :haha: :haha:kad ga munes sa 4l totala,sve vrvi od zivota na toj njivi

ozbiljno sam se razocarao u Radoslava

Moje zapažanje, od kad je počelo prskanje strnjike totalom insekti prave darmar. Ovo će biti mislim četvrta godina kako ne koristim total na strnjici, samo tanjirača i gruber...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Vidiš, kad to kažeš,dalo me na razmišljanje,na toj mojoj gore pomenutoj njivi total je korišten da li dva ili tri puta za 20ak godina koliko mogu da se setim,realno i nemam problem sa korovima,poponac i saomonikli suncokret uglavnom i tatula mahom zbog stajnjaka... i ja preko 10 godina II tanjiram ili kosim sirak za stoku ako ga ima,uglavnom kosim po tuđim njivama...ali insekti činjenično pravd dar mar

Moje neko misljenje je da svima nama fale one jake zime, sa dosta dana sa niskim temp i tada bi svi ovi insekti uginuli. Ovako scake godine imamo jako blage i tople zime i naravno da ce se populacija tih insekata povecati. Ne mora da sam u pravu. Samo razmisljam.

Nešto preko 4 tone po jutru. Parcela od 42 ha.

Tata samo prolazi sa punim prikolicama, kao fanđo

I opet je kasnio...

Cujem i ja od poznanika da je mnoge zavio u crno. Rodio u proseku oko 2400kg po kj
Ma da..... Naoko mislis da ce dati 20% vise od bilo koje sorte kad ono prc na kraju i jos budes sretan ako nije u crnoj zemlji..... Ja cu se drzati i dalje sofrua. Probali si vamo obiwan pa kazu nikad vise. Negdje su zadovoljni sa obiwanom ali na nasem terenu nikako....

Nazad
Vrh