paorpaor
Član
Odbijaju stura zrna. Tako je i kod nas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tako je, iskljucivo od toga i ni od cega drugog. Bas sam i danas pricao sa promotorom.samo bih jos nadodao da ne mora biti posljedica ujesen jer lisnih usiju je bilo i u 11. 12. 1. 2. MjesecuCrni klasovi koji uspravno stoje su posledica od jesenas.
Koliko su primese na ovakvoj pšenici?Ispade. Kod nas hektolitar 67 na ovom prenosnom Dickey John-u. Ne znam koliko će na otkupnom izmeriti.
Slame kao u priči ali zrno katastrofa.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Velike primjese, ovdje recimo ima i preko 20+% i to mjerena psenica od radnika cije firme je i psenica.Danas sam skidao parcele gde je ova slika nastala. Datumi setve su 30-31 oktobar i prosek na 6 parcela je 4350 kg/KJ, Hl 76-80. Nisam primetio da je negde bila slabija ili bolja. Sve parcele koje sam radio su copy/paste. Primese su mi dosta velike na jednoj turi je bilo cak 4.3% iako u prikolici nema nista osim psenice.
To ti niko pametan ne moze reci ali sito kad uradi svoje ostaces u cuduKoliko su primese na ovakvoj pšenici?
Onda treba da cutim.Velike primjese, ovdje recimo ima i preko 20+% i to mjerena psenica od radnika cije firme je i psenica.
Kako objasniti da su od jesensd kaf je pšenica bila 10 cm?Kako je zaraženo ono što se razvilo kasnije.Crni klasovi koji uspravno stoje su posledica od jesenas.
A ove bolje psenice imaju 10% i vise primjesa tako da ovo tvoje u jednoj turi max dodje kao nista primjesaOnda treba da cutim.