Pšenica 2022-2023

Zavrsio danas Sobred, na gornjoj zemlji bolje prosao nego Sofru na donjoj 3.6t/kj, prosek Sobred 4.3t/kj, fuzarijuma vrlo malo, sitnije zrno, hl 75, vlaga 13, ostao jos basmati koji je najzdraviji

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Овалие влага 12,7 хектолитар 81 примесе 4% принос 5.6 тона/ха ситно учмало зрно са добрим хектолитром

Poslednja izmena:
Ja se družim sa onima koji su dokazali da znaju. Prinos prosečan oko 9 t/ha. Trudim se da nešto naučim nije me žao da podelim ono što znam. I zbog toga sam na forumu, a ne da me neko voli. Takav sam kakav sam, kome se ne sviđam neka me zaobiđe i hvala mu. Ili misliš da treba da odem sa foruma, nebi bio prvi put i ne bi mi teško palo ?
Aman ne trebas ti ici nigde, pisi ti slobodno i savetuj ali stvarno malo vise se kontrolisi!
Dajes neke savete o psenici a ti 30 godina nisi posejao zrno! 😂

Aman ne trebas ti ici nigde, pisi ti slobodno i savetuj ali stvarno malo vise se kontrolisi!
Dajes neke savete o psenici a ti 30 godina nisi posejao zrno! 😂
Agonomi, zaštitari i ostali u savetodavnim službama nemaju zemlju, ništa ne seju i daju savete i za to dobijaju platu. Kako to ?
Meni je bitno da li neko nešto zna ili ne zna.
Ko je hteo da nešto sazna poslao mi je pp, ja sam mu rekao šta znam. Ko neće taj mi se smeje. Ali no.

Manji pritisak bolesti na bregu, tu sam i omanuo sa prskanjem, trebalo je ranije prvi tretman na donjoj zemlji, čekao sam i pogresio

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

U nasem kraju prosek 2500 kg po hektaru, retko ko ima oko 3000 kg
I vecina psenica ide u stocnu hranu, niko nece da im predaje, vracaju kuci...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Nisam popratio, koji to claas teraš da ima takav učinak. A pretpostavljam da su i parcele bile veće,

Tucano 430. Parcela 42 hektara.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Odličan.

Mi juče što smo vrli 2,1 3 i 2,2 po t/kJ. Mile kombajni po njivi, 3km/h maks.

I ovo je loše, možda prebaci 3t.
dbf08f16aef0ee824ebf705ea164e3c9.jpg

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Agonomi, zaštitari i ostali u savetodavnim službama nemaju zemlju, ništa ne seju i daju savete i za to dobijaju platu. Kako to ?
Meni je bitno da li neko nešto zna ili ne zna.
Ko je hteo da nešto sazna poslao mi je pp, ja sam mu rekao šta znam. Ko neće taj mi se smeje. Ali no.
Zato nam je tako kako jeste . Ista sorta zanimanja kao i meteorolozi . I kada sve odradis kako kazu bude nisi ubo vreme prskanja . No slazem se bez njih se danas ne moze . Pravi zastitar koji sada zna je to stekao iskustvom . A da bi dosao do znanja mnoge je zeznuo . Verovatno ce tako biti i posle ove godine . Imace vise iskustva i znati sta ce u buducnosti piti vodu .

Izvini nasmejao bi se, evo ja i komšija upravo obilazili oko kombajna...međutim sa kombajnom je sve ok,al žita ima koliko ima...

Значи нисам једини који је обигравао око комбајна,пузао по њиви и пршкао по слами и пиљевини. 🤐

Nazad
Vrh