Pšenica 2022-2023

Zavrsio danas Sobred, na gornjoj zemlji bolje prosao nego Sofru na donjoj 3.6t/kj, prosek Sobred 4.3t/kj, fuzarijuma vrlo malo, sitnije zrno, hl 75, vlaga 13, ostao jos basmati koji je najzdraviji

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Овалие влага 12,7 хектолитар 81 примесе 4% принос 5.6 тона/ха ситно учмало зрно са добрим хектолитром

Poslednja izmena:
Manji pritisak bolesti na bregu, tu sam i omanuo sa prskanjem, trebalo je ranije prvi tretman na donjoj zemlji, čekao sam i pogresio

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

U nasem kraju prosek 2500 kg po hektaru, retko ko ima oko 3000 kg
I vecina psenica ide u stocnu hranu, niko nece da im predaje, vracaju kuci...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Nisam popratio, koji to claas teraš da ima takav učinak. A pretpostavljam da su i parcele bile veće,

Tucano 430. Parcela 42 hektara.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Odličan.

Mi juče što smo vrli 2,1 3 i 2,2 po t/kJ. Mile kombajni po njivi, 3km/h maks.

I ovo je loše, možda prebaci 3t.
dbf08f16aef0ee824ebf705ea164e3c9.jpg

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Zato nam je tako kako jeste . Ista sorta zanimanja kao i meteorolozi . I kada sve odradis kako kazu bude nisi ubo vreme prskanja . No slazem se bez njih se danas ne moze . Pravi zastitar koji sada zna je to stekao iskustvom . A da bi dosao do znanja mnoge je zeznuo . Verovatno ce tako biti i posle ove godine . Imace vise iskustva i znati sta ce u buducnosti piti vodu .

Izvini nasmejao bi se, evo ja i komšija upravo obilazili oko kombajna...međutim sa kombajnom je sve ok,al žita ima koliko ima...

Значи нисам једини који је обигравао око комбајна,пузао по њиви и пршкао по слами и пиљевини. 🤐

Nazad
Vrh