Pšenica 2022-2023

Da li je rano da se krene sa prihranom urejom?

Takođe, pre februara nista, ne razumem zasto uopste sad bacati, em je suvo, em toplo, padavina ni u najavi,al aj nesto da radimo pa nema veze sta...

Ja sam juce od podna do oko pola 7 uvece razbacivao vestak,prvi za ovu godinu sam bio rasipacem u ataru :ROFLMAO:.

Ja bio danas da trujem miseve, na sredini njive ih nema ali do komsija bude po neki ogumak. Pogotovo na jedno mesto komsija detelina. Dobili su po 1 kg po lancu okvirno otrova da grickaju....

Jel ima neko rešenje za bauljara, kod nas je to ove godine baš izraženo... Na jednoj njivi 7- 8metara je čoveku bauljar pojeo pšenicu...

Jer imam zemljišne otrove koji idu od jeseni do proljeća, prosušilo se, temperature dobre, nemam šta čekat, a nije gužva...

Tako da. Al to je trebalo ranije odradit. Ne volim te zemljišne u žitu, ne suzbiju sve korove pa onda opet treba korekcija.

Koristim Tornado već 4-5 godina, nikad čišća žita nisam imao, ranije sam drugih obaveza imao, pa sam i obolio, a onda su krenule kiše, i to ne kiše, nego kišurine, još imam 3 kj za izorat gdje voda stoji ... ove godine uz Tornado imam i Alister pa ćemo vidjeti...

Nazad
Vrh