Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni uhvatila viroza psenicu na dve parcele koje su posejane rani, sada sam siguran da to jer sve se uklapa nije prvi put da vidim ovako nesto, a ovamo katastrofalna susa.Prepolovice mi prinos.Jos onaj seljak pored mene prica po selu kako mi gori psenica zato sto je prskana.E kad sam to cuo samo je dolilo ulje na vatru. Evo par slika tog Balatona, nadam se da ce da ostane bar 70%zdrav jer gde je dobar, dobar je.

I ja sam bas juce video jednu takvu parcelu. (nije moja) Smao je mnogo gora od ovoga,preko 40% je sjebano.Sutra idem nesto da izbaliram pored te parcele pa cu slikati.

I ja sam bas juce video jednu takvu parcelu. (nije moja) Smao je mnogo gora od ovoga,preko 40% je sjebano.Sutra idem nesto da izbaliram pored te parcele pa cu slikati.
Veruj mi, nije mi zao sto sam stetio mnogo imam 1,5 h ovakve rizicne psenice, tu je jos i susa ali me dusa zaboli kad znam koliko je bila dobra,sve sam joj dao i onda pogledam komsija pored nula od psenice ali nema nikakvih problema.Na kraju mozda budem malo bolji sa prinosom ako ostane ovako.Razocarao sam se ali sam sam trazio.

Nzm,ja sam se opet odlucio da moju psenicu ne prskam. Sad cu mozda da zvucim kao neki zatucani matorac ali oko te hemije meni nesto smrdi. Kod mene nikada psenice nisu bile prskane i nikakvih problema i bolesti nikada nije bilo.Prinos u zavisnosti od godine 4-7 t sot je sasvim ok.
Videcemo sta ce kantar na kraju reci ove godine.
P.S Odakle si iz Rekovca ?

Nzm,ja sam se opet odlucio da moju psenicu ne prskam. Sad cu mozda da zvucim kao neki zatucani matorac ali oko te hemije meni nesto smrdi. Kod mene nikada psenice nisu bile prskane i nikakvih problema i bolesti nikada nije bilo.Prinos u zavisnosti od godine 4-7 t sot je sasvim ok.
Videcemo sta ce kantar na kraju reci ove godine.
P.S Odakle si iz Rekovca ?
Da, u blizini Rekovca. Ima ovih pojava i kod drugih ljudi koji nisu prskali psenice, meni se desilo pre 7-8 godina prvi put tako nesto, tada nije bilo prskanja, prvo je uhvatilo jecam njiva do mene, komsija me nabedio da sam mu oprskao herbicidom kada sam kukuruz prskao, naredne godine posejm psenicu na toj njivi i ona se isto razboli i nestane veci deo i tada je krenula ta bolest viroze pa sam odlucio da vise tu ne sejem.Nema veze sa prskanjem ali desilo se na najranijim psenicama sto je logicno.trebalo je da se oprska na jesen ali nisam ocekivao ovako nesto na njivi koja nije radjena 20godiana.

Sutra ponavljamo prskanje saa insekticidom.
Pojavi se na uvratinama, obodima parcele, u vecem broju, ako ga u sredini parcele imas vise od 3-4 jedinke po m2, oprskaj, ali ne pravi znacajnu stetu i u tom broju.. I ako oprskas mogu se za 3-4 dana pojaviti novi, neces opet prskati?

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

I kod mene apilco odlicno izgleda.Mada i Montecristo se jako dobro drzi.

Moja se jos dobro drzi kakva je susa,poceli su samo vrhovi po malo da podgorevaju. U donjem delu je jos zelena.
Jos jedna kisa bi joj legla ko budali samar.
198335219_786819845355671_6064691506391502772_n.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh