Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Montekristo sustao u finišu, sutra ide treća zaštita. Ostale sorte pšenice se drže. Ne padne li nešto kiše za vikend, rod će biti prosečan.
7e991d27028012319e46bafb7248efdf.jpg

Sent from my S60 using Tapatalk

Primijetio sam kod nas na dosta parcela da su bolesti prisutne. Na nasim parcelama trenutno nema problema. Od zastite smo isli samo sa 0.5 l po hektaru duet ultra i to je to.

Lord
Bas mi cudno da ima bolesti. Poprilicno zdrave psenice ove godine cini mi se da taj montekristo tunjav
Imam pocepanu u parcelu, pola Annapurna pola Montekristo. Ovoj prvoj ništa ne fali, samo se vidi da je ranija i da će pre sazreti, dok ovaj Mont... Bas osetljiv... Tako da je do sorte, imam još 5sorti i nigde problema samo ovaj se zarazio.

Sent from my S60 using Tapatalk

Za 20 dana pun gas,ako se obistine ove prognoze od preko 30 i nocne 20 stepeni

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Malopre sam došao iz atara gde je teža zemlja.Pšenice lepuškasto izgledaju ali brzo odbacuju listove ,klasovi počinju da menjaju boju ....Brzo će žetva.
Suncokreti koji su zakasnili sa prskanjem ili su dobili jače doze hemije su zakržljali ,listovi kukuruza se već sada uvijaju .

Mislim da za 10 dana nema sanse da stigne ni na pesku, jutros sam bas obisao, jos je u mlecnoj fazi, zeleno bas bas.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Dobro se sećam kako je bilo lane... Isto kao neće to još skoro, kad ono međutim, spržilo na brzinu, slama zelena i jaka, mutavi bljuje vatru, al zrno u jusu..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh