Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U laksoj zemlji oko sela psenice otisle u 3 lepe. Pitanje je da li ce uopste biti zrna u ovakvim klasovima?

fMBrbew.jpg

o0vPFB4.jpg
Crni se ka vama da li pada kisa kod vas trenutno ?

Ja sam bio prekjuče u vašem ataru gledao sam moju pšenicu kod česme,odlična.Takože sam i tvoju vizitirao sa one druge strane od šivare isto odlično izgleda.Nisam ulazio malo detaljnije ali ovako sa kraja obećava.

Bice zrna u klasu,bilo je kod nas prosle godine kad su psenice bile 20-30cm visine i duplo gore izgledale nego sad.Ja bih bio prezadovoljan sa 4.5-5t po ha ove godine kao neki prosek prinosa psenice,kise nema na vidiku,nije je bilo ni blizu dovoljno zadnje skoro 2 nedelje,sta ocekivati.....

Obrade tako je i moja prošla kao i tvoja, ne znam šta da očekujem od osiguranja... U ponedeljak idem da prijavim štetu, pa da vidim koliko ce da se smiluju da daju odštetu... 5% ili 10%

Obrade tako je i moja prošla kao i tvoja, ne znam šta da očekujem od osiguranja... U ponedeljak idem da prijavim štetu, pa da vidim koliko ce da se smiluju da daju odštetu... 5% ili 10%
5 %? Nesto slicno smo imali i nisu hteli da priznaju nista, doduse bilo Dunav osiguranje, sada radim sa Djeneralijem, tih 5 kj mi nije osigurano a sve ostalo jeste, jbg nece se propasti za tih 5 kj. Gledacu sa vlasnikom zemlje nekako dogovorimo i osiguranje makar preko njega, jer on registruje tu parcelu

Ukoliko ima problema sa osiguranjem, samo pozovite na teren PSS da da svoju procenu stete, osiguranje mora toga da se pridrzava.To mi je rekao drugar koji je imao lose iskustvo sa osiguranjem duvana.

Jel ta na lakoj ili teškoj zemlji?Kod nas su isto odlične u delu atara koji se naslanja na DTD ,što se ide više ka Alibunaru i Ilandži paralelno sa kanalon sve su lošija,bar je tako neki moj utisak.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh