Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod nas gazde prskaju Ciric Agro,neki Mosorinci,koliko je to pametno , videcemo na kraju ,kad predjemo vagu

Ja sam moje sve psenice isprskao 29og-30-og ,nikad ranije,mislim da sam jedini bio u ataru sa prskalicom xd,svi sa spremacima,rasipacima,grabuljama.

@Arkadije
A razlog prsakanja je bolest ili....?

evo po meni na primer kod Mixerove psenice trebala da ide neka prihrana sa 50kg ana,kana,amo sulfana sve jedno a da sa hemijom kroz neke dve nedelje

@Lule28 Trava je krenula odavno bolje ranije nego kasnije.A na jednoj parceli sam isao i sa fungicidom,da vidim kasnije kako ce izgledati,plasim se sto je jos uvek mnogo ostecene lisne mase u psenici od mraza,a svako ostecenje na listu ili stablu su otvorena vrata za bolesti.

Danas druga tura AN-a 100 kg/kj

Sofru
2e32e67534debed6391017c8f6049c2b.jpg

e904164b6a7c3610518c8ea975dd5e1a.jpg

Anampurna
fb9b251984454bea131acbcd2e28b13f.jpg

de62a75ffb29ab8b212c392b375ca6e8.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Juče razbacao drugu prihranu KAN 240 kg/ha. ima dosta trave (mišijakinja,prilep,gorušica) mora se uskoro prskati od nedelje, pod hitno. Verovatno i neki jeftiniji fungicid - Eskorta.

Milovane zasto tako mala setvena norma u tom roku setve? Preporuka KWSa za optimalni rok setve je kod basmatija nesto veca, oko 135kg/kj.
Lepo je razbokorena, ali ja sam imao problem sa 120kg.

Ja sam pre nekih pet sest dana odradio tretman, Palas,Presing i grom i ostatak Sekator, Presing i grom. ima dosta trave u nekim njivama, nisam smeo da cekam, dva hektara sam odradio Palasom preventivno, bilo je divljeg ovsa ranije pa da ne rizikujem inace nisam zadovoljan nekim parcelama, tj, sorte za sada je Sobred najgore prosao na istoj Parceli, Balaton standardno dobar na istoj, Sothis tu i tamo, pored mene njiva Pobeda nije ni osetila mraz. Ove koje su kasniji rok izgledaju zdravo od njih imam Basilio prvi put i Farineli, on je ok.

Farineli, Balaton, Sothis i Farineli.Treba malo i kise

Poslednja izmena:
Milovane zasto tako mala setvena norma u tom roku setve? Preporuka KWSa za optimalni rok setve je kod basmatija nesto veca, oko 135kg/kj.
Lepo je razbokorena, ali ja sam imao problem sa 120kg.
Ostali smo bez semena,i uzmem iz zadruge Basmati. Sejalica je bila nastelovana na 125kg Apilca i posle nije stelovana za Basmati. Ja sam se zaprepastio kad sam video koliko je ostalo semena u prikolici.
Na kraju je ispalo odlicno,generalno Kws-ove sorte imaju neverovatno snazan bokor.

Super se razbokorila i bice odlican. Ali eto imao sam jedne godine losiji prinos na 120kg u odnosu na 140kg/kj... KWS ga preporucuje na vecu setvenu normu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh