Kod nas u ataru dosta šareno stanje.Reprezentativnih pšenica gotovo da nema jer svakoj nešto fali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovakvih slucajeva ima kod nas dosta ali na starim psenicama ove koje su kasniji rok nemaju taj problem.Sve se desilo posle poslednjeg mraza, ne verujem da je nedostak fosfora,za sebe znam da sam bacio i Npk u setvi i njive si bas dobro nadjubrene ali samo gde je izlozeno vetru ima ovakve boje.
Da li je ovo neka bolest ili nedostatak fosfora?
Sorta je syngenta gabrio.
Kriva reč je upotrebljena..nije reč o nedostatku fosfora u tlu..već neusvajanju tog fosfora iz tla..zbog nepovoljnih vremenskih uslovaOvakvih slucajeva ima kod nas dosta ali na starim psenicama ove koje su kasniji rok nemaju taj problem.Sve se desilo posle poslednjeg mraza, ne verujem da je nedostak fosfora,za sebe znam da sam bacio i Npk u setvi i njive si bas dobro nadjubrene ali samo gde je izlozeno vetru ima ovakve boje.