Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako vec je njihova preporuka da se ne seje psenica godinu i vise dana posle tretiranja Maxom onda nevidim potrebu za igranje.
Samo ne razumem zasto sejete psenicu posle soje?
Pa nije lose ubaciti malo promene ako se seje soja na istoj parceli godinama, malo zbog rezistentnosti korova na hemiju a i dobar je predusev ...

Kad vise ne radim soju u monokulturi, obavezno ide jedna godina pod kukuruzom a posle se nastavlja sa sojom.
Psenica moze biti osetljiva na herbicide koje se koriste u soji. Pogotovo sto se poseje na samo 4 - 5 meseci od tretiranja herbicidima soja.

Dobra je i to kombinacija za resavanje korova,pa moze i na to da se utice neki total posle setve soje i neka blaga korekcija posle i mislim da ne bih bilo problema da se poseje psenica ...

Razmišljam da li soju na crno da prskam ovog proleća sa Max 51 (120-150 grama), čitam da bi pšenicu posle toga trebalo sejati posle 14 meseci, a ja bih već u oktobru na tu njivu išao sa pšenicom. Da li je neko već koristio ovaj zemljišni herbicid u soji i ima li ne željenog dejstva na sledeću pšenicu?
Ovo bi trebalo da je neka greška. Na Agromarket-ovom sajtu piše da posle 4 meseca može ječam, posle 12 meseci može lucerka i uljana repica itd. A da ako dodje do propadanja ili preoravanja useva može se odmah sejati strna žita itd. Tako da pšenicu možeš odmah sejati a ječam posle 4 meseca.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

162500343_283398453136921_8296971819007306096_n.jpg

kws VYCKOR
163203679_3918576828210124_2765359988586584550_n.jpg

SIMONIDA

Više sam mislio na uzrast pšenice...
Sutra ću je zgazim pa ću da vidim..
Računam, kad već kačim valjak zbog setve lucerke, da prođem I po pšenici, a nisam baš neki stručnjak...

Jao, bio sam danas da obiđem pšenice 15 dana posle prihrane i da nahranim mišove, nije se mnogo popravilo, horor izgleda...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh