Danas obisao neke druge psenice,definitvno je do sorte ovo zutilo, Balaton i Farineli nigde nisu najebali, Sothis i Sobred najvise stradali.Jos jedno zapazanje, radim dve njive koje nisu radjene 10 i 20godina, tu su mi psenice Balaton sejan u oktobru i Farineli u Novembru, do sada baceno oko 500kgH djubre ,pola 3×16 i ureja pre deset dana, u sredini imam rodjaka sa jednom njivom pod psenicm, finansijski dosta jak ali za njive dosta tvrd, jesenas smo brali kukuruz nocu i on mi kaze, nevalja ta njiva tu, ona ne radja uopste, mnogi tu sejali svasta i nema nista a ova moja radja i ova druga sto ja radim isto kao radja.ja razmisljam, star covek, hajde da cutim dzabe ulazim u raspravu.Nece sigurno da rodi bez grama djubra a tako je radjeno.Nego hajde da sacekamo ko zna sta sve moze da se desi, ubacicu par slika, korovi takodje krecu naglo ali psenica jos miruje, mislim da nece za 10-15 dana da krene
Balaton.
Levo komsija sa mocnom njivom desno isto ovaj Balaton.
Poslednja je farineli, sejana u novembru, dosta dobro izgleda ne vidi se na ovoj slici, ona radi nije u zastoju, desno je isti komsija, te njive radim za dzabe, ne placam nista, zanimljive su za nas kraj dugacke oko 400metra, samo je malo problem nije suncana strana vise je levak ali nema veze.