Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tacka porasta je ispod zemlje,no gde je bilo kise pa sve smrzlo ,na nzm kojoj dubini,nisam kopao,nzm,videcemo kako ce se oporaviti vremenom.Ako tacka porasta nije smrzla,ne bi trebalo biti nikakvih steta,mozda manji deo bokora se nece oporaviti,i po meni definitvno ce joj trebati extra azota za oporavak.Valjanje,ne bi bilo lose kasnije u martu,videcemo jos.

S obzirom kakve su zime, draže mi je posijat kasnije. Ja sam za vikend pobacao po smrznutom, sad temp. stalno u porastu, prekjuče neka kišica sve vlažno, već se vidi kako je krenula malo. Odlična kondicija trenutno kod nas, ali ono što nikad nismo imali, ove godine ima štete od miševa...

Ima i do rane prihrane i extra toplog vremena, psenica krenula da uvlaci sokove i nju je vise stegao mraz. Al' takva je godina ko bi znao.

Prihrana rađena po mrazu ,pre 6 dana .Gde je prošao točak ,sva je žuta .
sorte ne reaguju isto na mraz.
Levo anapurna desno falado.

Ovde se vidi koliko je žuta u tragovima.

Pšenice koje nisu prihranjivane u ovom periodu ili su možda ranije prihranjene ,nisu promenule boju .Doduše ima ih koje su baš jako požutele.

Sofru
c775071cdfd9c82a8d2aef310c143533.jpg
2581f4faa22911bb210c4bc4a31180b5.jpg

Avenue posle ovog mraza i minusa nije zelena,nije ni zuta,cokoladna je,skoro ovako nije bila ostecena .

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Anapurna bas dobro osetila ove hladne dane. Ali valjda zato sto je i dosta bujna sorta.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh