Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2019 sam sejao sa 105 kg/kj i bila je redja nego sto bi voleo jer je nicanje bilo jako lose. U delu atara gde nije bilo kise prinosi su bili 2-3 t/KJ, a gde je bilo kise cak i do 5t/KJ na dve parcele. Znaci i sa tom kolicinom semena moze da rodi.
U jesen 2020 sam povecao na 110 kg/kj ( seme je islo na analizu i ta kolicina je preporucena ) i niklo maltene svako zrno. U pocetku je delovalo kao da je retka u odnosu na komsijske parcele gde je posejano znatno vise semena, ali sada strasno dobro izgleda. Jako se razbokorilo i bas mi se svidja kako izgleda.

Danas obilazio zita na jednoj parceli od pet lanaca zito je neke sivkasto crvenkaste boje.Predusev je bio sucokret prskano sa kletoksom,najverovatnije on pravi poblem posto do komsija i dva reda sto sam promasio u prskanju ima lepu boju. E sad pitanje je dali moze da se izvuce i sta uradit da mu se pomogne.

Stvorili se uslovi pa izasli da prihranimo.
4b03468785fd9ce3a80213d363437e7e.jpg

Danas obilazio zita na jednoj parceli od pet lanaca zito je neke sivkasto crvenkaste boje.Predusev je bio sucokret prskano sa kletoksom,najverovatnije on pravi poblem posto do komsija i dva reda sto sam promasio u prskanju ima lepu boju. E sad pitanje je dali moze da se izvuce i sta uradit da mu se pomogne.
Slikaj to žito,mislim da ne bi trebalo da je od Kletoxa.

Ja sam Apilca 200kg po hektaru,takodje i Avenue toliko uvek idem..negde mozda i bude 220kg ali to je plafon.

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh