Peet
Član
Ja nikad ne sejem Apach, Anampurnu i jesenas Sofru ispod 155 kg/kj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Farineli je moje seme pa sam hteo 140kgToliko semena si hteo ili je slucajno posejano tako puno?
Mislis po jutru?Apilco 130kg po lancu
Ferineli 140kg po lancu
Jutro 57ariMislis po jutru?
Slikaj to žito,mislim da ne bi trebalo da je od Kletoxa.Danas obilazio zita na jednoj parceli od pet lanaca zito je neke sivkasto crvenkaste boje.Predusev je bio sucokret prskano sa kletoksom,najverovatnije on pravi poblem posto do komsija i dva reda sto sam promasio u prskanju ima lepu boju. E sad pitanje je dali moze da se izvuce i sta uradit da mu se pomogne.
To je bacanje semena, kad se izbokori , jače biljke uguše slabije. Cici je u pravu, ja sam jedne godine posejao 85 kg/kj i bilo 4760 kg. Nema potrebe više od 120 kg, od 100-120 kg u optimalnom roku je dovoljno...Kod nas ima ko seje 180kg cak i 200kg semena po jutru!
Ovo moram dati da pročita i moja komšinica. Kažem ja njoj da je u pitanju veći hektolitar, a ona nešto uvrće glavom sumnjičavo.Samo treba voditi računa o hektolitarskoj masi, što veći hektolitar manje biljaka u džaku.