Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Sent from my S60 using Tapatalk

Sijem ju samo radi plodoreda i da imam kamo uljanu repicu posijat. Jako je postala zahtjevna, prskanje protiv trave, predsjetveno bacamo umjetno, dvije prihrane, dvije zaštite fungicidom i još ako stignem folijarna prihrana, a po potrebi i insekticid iako zadnjih par godina nije bilo previše problema...

Посејан данас Апилко и Целуле 150кг/кј. Предусев кукуруз, заорано 190кг/кј 6:24:12.
Moji kad su posejali Aplika pre njega su sejali Sofrua 145kg/kj i posle stavili Apilca i nisu vise merili kilazu posejali 2-3kj sa oko 200kg/kjo_Otako je curio taj apilco da to nije normalno.Sad ne znam sta da radim tamo gde sam ga posejao 200kg/kj.

Taj Apilco je onda bio izuzetno krupan kada je tolika razlika u setvenoj normi.Najjednostavnije podešavanje setvene norme je na setvu sa preporučenim brojem zrna po m2, tu nema greške, brzo se odradi baždarenje a kilaža koja bude nije bitna.

A kod mene kontra sejao prvo Avenue(250kg /h) , odma parcela pored ista povrsina Apilco izasao 200kg h. I na oko je bio krupniji

Kod mene ista situacija sa apilkom... pre njega sejao alkantaru 145 kg po lancu a posle nastavio apilka sa 195 kg po lancu... strasno :eek:

Taj Apilco je onda bio izuzetno krupan kada je tolika razlika u setvenoj normi.Najjednostavnije podešavanje setvene norme je na setvu sa preporučenim brojem zrna po m2, tu nema greške, brzo se odradi baždarenje a kilaža koja bude nije bitna.
Zar nije logicnije da vise curi ako je seme sitnije

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Moji kad su posejali Aplika pre njega su sejali Sofrua 145kg/kj i posle stavili Apilca i nisu vise merili kilazu posejali 2-3kj sa oko 200kg/kjo_Otako je curio taj apilco da to nije normalno.Sad ne znam sta da radim tamo gde sam ga posejao 200kg/kj.
Немаш шта да радиш, то ће ти бити оглед можда испадне добро. 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh